Muhabbit

Dow Jones Kripto Para Endeksini Başlatacağını Duyurdu!

Dow Jones, kripto endekslerini başlatıyor!

Dow Jones

Finansal veri sağlayıcısı S&P Global Inc.’in bir bölümü olan S&P Dow Jones Indicates, Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2021 yılında kripto endekslerini başlatacağını duyurdu.

Söylenenlere göre, S&P DJI ürünlerinin, New York merkezli sanal para şirketi Lukka’nın en çok işlem gören token verileri kullanılacak. Bu bilgilere bakacak olursak, DJI 550’den fazla token için hizmet verecek.

S&P ve Lukka’nın yaptığı ortak bir açıklamada, S&P müşterilerinin kripto para birimleri üzerinde özelleştirilmiş endeksler ve diğer kıyas araçları oluşturmak için endeks sağlayıcıları ile birlikte çalışabilecekleri söylendi.

S&P ve Lukka, daha güvenilir fiyatlandırma verilerinin, yatırımcıların yeni varlık sınıfına erişimini kolaylaştıracağını, ayrıca değişken ve spekülatif olan piyasanın risk durumunu azaltacağını umuyor.

S&P Dow Jones Indicates Küresel İnovasyon ve Strateji Başkanı Peter Roffman, şunları söyledi.

Kripto para birimleri gibi dijital varlıklar, hızla gelişen bir varlık sınıfı haline geldi. Bununla beraber bu birimlerin, bağımsız, güvenilir ve kullanıcı dostu endekslere sahip olması için doğru bir zamandayız.

Dünyanın en bilinen endeks sağlayıcılarından birinin bu kararı, kripto para birimlerinin daha genel bir alana yayılmasına yardımcı olabilir.

Bitcoin, dolar karşısında rekor kırmaya devam ederken, kripto para biriminin enflasyona karşı koruma ve güvenli bir depo olduğunu söyleyen yatırımcıların talebini görmeye devam ediyor.

Bitcoin, bugün 19.300 $ gibi bir fiyattan işlem görmekte ve sadece bu yıl içinde %170 gibi bir artış gösterdi.

Kripto para birimleri on yıldan fazla bir süre boyunca hayatımızda. Ancak son birkaç yılda büyük finans şirketlerinden gelen ilgi ciddi anlamda fazlalaştı.

Fidelity Invetments ve Japonya’dan Nomura Holdings Inc gibi büyük firmalar, kurumsal yatırımcıları için Bitcoin ve diğer kripto para birimleri satın almaya başladı.

Daha genel bir piyasa oluşumu ile beraber, kripto varlık sınıfını kurumsal yatırımcılar için daha erişebilir hale getirdi. Hatta, Paul Tudor Jones ve Stanley Druckenmiller gibi serbest fon yöneticileri, geniş yatırım stratejilerine Bitcoin’i dahil ettiklerini açıklamıştı.

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version