Muhabbit

Platypus, Oylama Göstergesi İle Kullanıcıların Karşısına Çıkıyor!

Önde gelen DeFi platformu Platypus, oylama göstergesi uygulaması ile 6 Eylül 2022’de kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

platypus

platypus

Önde gelen DeFi platformu Platypus, oylama göstergesi uygulaması ile 6 Eylül 2022’de kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Platform, yeni uygulamayı medium sayfasından şu sözlerle duyurdu:

“Bunun için uzun süredir beklediğinizi biliyoruz. Müjdemizi isteriz, 6 Eylül 2022 saat 12:30’da oylama göstergemiz devreye giriyor!” 

Uygulama göstergesi nedir? Bu yeni özellik vePTP sahiplerine PTP emisyonlarının göstergeler üzerinden nereye gittiğini kontrol etme imkanı sağlıyor. 

“PTP emisyonları, her havuzun gösterge ağırlıklarına göre orantılı olarak dağıtılacak. Bu nedenle de, havuz ne kadar oylama alırsa, o kadar çok PTP emisyonu ona aktarılacak. Bu da havuz için daha fazla APR oluşması anlamına gelecek.”

Peki Platypus’un oylama sistemini diğerlerinden ayıran ne? Cevap oldukça basit: “dinamik emisyon”!

“Oylamalar arasında bekleme süresi yok, ve vePTP sahipleri diledikleri zaman oylarını değiştirebiliyorlar. Ayrıca, PTP emisyonları ve gösterge ağırlıkları gerçek zamanlı olarak güncelleniyor. Ne zaman oylama oranında bir değişiklik olsa, PTP emisyonları buna göre şekil alıyor.” 

Platypus’un Yeni Uygulamasının Bir Dizi Avantajı Mevcut!

Uygulama göstergesinin kullanıcılara faydası nedir? Platypus’ta listelenen tüm tokenlar daha fazla PTP emisyonu istiyorlar. Nitekim, PTP emisyonları tokenların havuzlarını LP’ler için daha çekici bir hale getiriyor, bu da tokenların kullanım oranını artırıyor.

“Bu nedenle, tokenlar ve token sahipleri daha fazla oy alabilmek ve daha fazla kullanıcının dikkatini çekmek için gerekirse rüşvet kullanmaya razılar.” 

Bu noktada Platypus’un rüşvetten kastı oy kullananlara ekstra bir takım avantajlar sağlamak. 

“vePTP sahiplerinden daha fazla oy almak için üçüncü taraf protokollerini aracı kılıyorlar. Platformumuz rüşveti yerel olarak desteklediğinden, kullanıcılar farklı protokollerden rüşvet teşviklerini arayabiliyor, farklı token havuzlarına oy verebiliyor ve aynı sayfada sorunsuz bir şekilde rüşvet talep edebiliyor.”

Oy kullanmak ve rüşvet talep etmek ise oldukça kolay. İlk olarak bir gösterge eklenmesi gerekiyor. Ayrıca vePTP sahipleri birden fazla gösterge ekleyebiliyor. 

Kullanıcılar aynı zamanda bir göstergede mi yoksa birden fazla göstergede mi oy kullanacaklarına da karar verebiliyor. İkinci aşama olarak oyun ağırlığının yüzde olarak belirlenmesi ve devamında da oyun doğrulanması gerekiyor. Son olarak, kullanıcılar diledikleri zaman oy tercihlerini değiştirebiliyor. 

İlginizi çekebilir: MONEY, Platypus Evreninde Alternatif Havuza Taşınıyor!

Kazanılmış rüşvet teşviklerinin ise oylama sırasında otomatik olarak talep edileceği belirtiliyor.

“Gösterge oylamasının da devreye girmesiyle beraber, daha fazla stablecoin ve likit staking token listelemeleri Platypus’ta yer alacak. Ayrıca, PYParty’e katılan daha fazla katılımcı olacak. Önümüzdeki süreçte gerçekleşecek diğer özellikler ise yönetişim, işlem ücreti paylaşımı ve yenilikçi daha pek çok gelişme. Ekosistemi sarsmaya hazır olun!”

Daha fazla bilgi için: Platypus Medium sayfasını takip edebilirsiniz.

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version