Muhabbit

Sam Bankman-Fried’a Göre Daha Fazla Regülasyon Gerekiyor!

FTX kurucu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, bugün ABD kongresinde kripto para sektörü ve regülasyonlar hakkında görüşlerini dile getirdi.

Senatörler toplantı

CFTC kongre

ABD merkezli kripto para borsası FTX, gün geçtikçe adından daha çok söz ettirmeye başladı. FTX kurucu ve CEO’su Sam Bankman-Fried bugün, ABD’de kripto paraların tartışıldığı bir kongreye katılarak fikirlerini beyan etti.

Daha fazla FTX haberi için buraya bakabilirsiniz.

CFTC Regülasyonlarda Söz Sahibi Olacak

Bugün yapılan kongrede (09.02.2022) Commodity Futures Trading Commission (CFTC), yani Vadeli İşlemler Komisyonu da yer alıyordu. Sam Bankman-Fried’dan önce CFTC Başkanı Rostin Benham sektöre yönelik düşünce ve isteklerini ifade etti.

Başkana göre CFTC, ABD’de kripto paralara yönelik regülasyonları yerine getirmek için istekli ve regülasyon ile denetimleri gerçekleştirebilmek için 100 milyon dolarlık bir başlangıç fonuna ihtiyaç duyuyorlar.

Geçtiğimiz günlerde kripto paraların regülasyonu ile ilgili ABD Başkanı ve ekibinin konu ile ilgili bir taslak hazırlama aşamasında olduğunun haberini yapmıştık. Bu konudaki gelişmeleri beklediklerini ifade eden Benham, yetki verildiği müddetçe göreve hazırlıklı olduklarını söylüyor.

Daha fazla CFTC haberi için buraya bakabilirsiniz.

Sam Bankman-Fried CFTC’den Adımlar Bekliyor

Kripto para sektöründeki olası riskler, regülasyonlar ve inovasyonların konuşulduğu kongrede FTX CEO’su Sam Bankman-Fried da söz aldı. CEO’ya göre ABD’nin kripto para sektöründe rekabetçi olabilmesi için daha fazla regülasyona ihtiyaç var.

Sektördeki olası risklerin regülasyonlar ile minimuma indirilebileceğini savunan FTX CEO’su, CFTC’nin regülasyon çalışmalarına şimdiden başlaması gerektiğini düşünüyor ve inovatif öneriler sunulmasını bekliyor.

Kripto para sektörünün önemine de değinen Sam Bankman-Fried, bu sektörün geleneksel piyasalara göre daha fazla girişimciyi kabul ettiğini söylüyor. Geleneksel finans piyasasının küçük yatırımcılar için uygun olmadığını, kurumsal ve büyük yatırımcılar tarafından “domine edildiğini” savunuyor.

Kripto para sektörüne yönelmiş ABD kaynaklı sermayenin yüzde 95’inin, ABD dışı piyasalarda işlem gördüğünü söyleyen FTX CEO’su, bu sermayenin ABD’ye geri dönebilmesi için regülasyonları gerekli buluyor.

Likiditenin ABD dışından ABD’ye gelmesi için hükümetin ileri görüşlülükle açık bir strateji belirlemesi gerek. Bu stratejiler için de CFTC’ye ihtiyacımız var.

Kongrede Sorular Sordular

Kongrede ayrıca, regülasyonların nasıl bir yol izlenerek yapılması gerektiği ve potansiyel riskleri hakkında FTX CEO’sunun düşünceleri soruldu. Can alıcı bir soru ise şöyleydi: CFTC, kripto para sektörünü düzenleyerek geleneksel finans sisteminden uzaklaşmış olacak, bunun sorumluluğunu nasıl alacaklar?

Bu soruya cevaben Bankman-Fried, FTX ve diğer önemli platformların olası düzenlemelerde CFTC’nin yanında olabileceğini ve her zaman iş birliklerine hazır olduklarını söyledi.

Sam Bankman-Fried komisyona ayrıca, FTX’in regülasyonlar hakkındaki görüşlerinin yer aldığı bir rapor sundu. Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

ABD’de bu tip gelişmelerin yaşanması ABD hükümetinin kripto para ekosistemini ciddiye aldığının önemli bir göstergesi. Görünen o ki büyük devletler bu sektörün tamamen uzağında kalmak istemiyor. Bu tip hamlelerin benzerlerini yakın geçmişte Rusya’dan da görmüştük.

Rusya hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version