Muhabbit

İsviçreli Banka, Altın ile Sabitlenmiş Dijital Parasını Tanıttı!

Banka, yatırımcılarına yeni bir ürün sunuyor.

Kripto Para

İsviçre’de yer alan lisanslı bir dijital varlık platformu olan SEBA Bank, fiziksel altın ile sabitlenmiş bir dijital parasını duyurdu.

SEBA’nın iddialarına göre yeni token, altın fiyatlarının istikrarlı yapısı dolayısıyla bir stablecoin olarak kullanılabilecek.

Altın Standartı Geride Kaldı

Bir diğer deyişle altın tokeninin tasarımı, itibari paraları altın ile desteklendiği dönemlere benzerlik gösteriyor. Bildiğiniz gibi 1971 yılında ABD Başkanı Richard Nixon, altın standardından vazgeçmişti. 1971 yılının öncelerinde her 35 $, 1 ons altın ile takas edilebiliyordu.

Altın ile desteklenen para birimleri hiperenflasyona karşı iyi bir çözümdür. Fakat hükümetlerin itibari para basma kararlarının altın arzı ile kısıtlanması ekonomik bunalımların uzamasına da yol açabiliyor. An itibarıyla dünyada hiçbir ülke altın ya da gümüş standartı ile faaliyet göstermemektedir.

SEBA Bank’ın CEO’su Guido Buehler, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Talep üzerine herhangi bir zamanda anlık olarak altın satın alabiliriz. Altın tokenımız yatırımcılar için daha kolay bir ticaret fırsatı sunuyor ve yeni nesil ekonomik düzende amaca uygun bir şekilde kendine yer ediniyor.

Ayrıca SEBA, müşterilerinin kripto paralardan getiri elde etmeleri için bir program başlatmıştı. Bunun yanı sıra banka, ülkede dijital saklama lisansı alan ilk banka olarak öne çıkıyor.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version