Muhabbit

Sekuritance, Kripto Para Borsalarını Daha Güvenli Hale Getirmeye Çalışıyor!

Sekuritance, kripto para hizmeti veren şirketlerin yeni regülasyonlara uyum sağlaması için hizmet veriyor!

sekuritance

sekuritance

Geleneksel finans piyasalarında, bankalar ve finans kurumları için en önemli önceliklerden biri piyasaların güvenliğini sağlamaktır. Bunun içinde hükümetler regülasyonlar uygulayarak bu güvenliği oluşturmayı sağlar. Sekuritance, bu regülasyonları en uygun şekilde sağlamak için kripto para şirketlerine hizmet veriyor.

KYC ve AML’nin Önemi

Fenergo’dan bir rapora göre geçen sene; Kara Para Aklamayı Önleme (AML), Müşterini Tanı (KYC), veri gizliliği ve Finansal Araçlarda Piyasalar Direktifi’ne (MiFID) uymadıkları için kurumlara yaklaşık 10 milyar dolar para cezası kesilmişti. Bu cezalardan ilki, Ağustos ayında kripto para borsası BitMEX tarafından ödenen 100 milyon dolarlık cezaydı.

Dünya çapında artan regülasyonlarla beraber Binance, ürünlerine ve hizmetlerine erişmek isteyen tüm kullanıcılar için KYC’yi zorunlu hale getirdi. Bununla birlikte popülerleşen ve büyüyen kripto para borsaları için AML ve KYC gibi düzenlemeler artık kripto para şirketlerinin uyması gereken yönetmeliklere dönüştü.

Sekuritance, bir dizi güvenlik çözümü sunan bir şirket olarak önümüze çıkıyor. Piyasaya RegTech çözümünü sunan Sekuritance, AML ve KYC uygulamalarını da hizmetlerinde sağlıyor. RegTech için ayrı bir parantez açarsak; bankaların ve finans kurumlarının, güvenlik risklerini veya yasa ihlallerini otomatik olarak tespit ederek, çok sayıda kaynaktan gelen büyük miktarda veriyi yüksek hızda işlemesini sağladığını söyleyebiliriz.

KYC politikalarının kripto para dünyasında biraz yeni olduğunu da söylemek gerekir. Daha önce birçok kripto para borsası, kullanıcılarının hiçbir KYC kontrolü olmadan hesap açmasına izin veriyordu. Kripto para borsaları da devletler tarafından ciddiye alınmak istiyorsa düzenlemelere uyum göstermeli ve doğru şekilde uygulaması gerektiğini söylemek yanlış olmaz.

Sekuritance’ın Sekur.Transact modülünde KYC, KYB, KYT, AML, Sanctions Screening (Onay Taraması) ve Rule Engine (Kural Motoru) uygulamaları ile öne çıkmaktadır. Bu, tüm uyumluluk ve doğrulama hizmetlerini tek bir çatı altında toplayarak daha geniş bir hizmet vermeyi amaçlayan bir modüldür. Şirketlerin doğrulama kontrol süreçlerini Sekuritance ile basitleştirebildiğini söylemek yanlış olmaz.

KYC, bir kullanıcının bir kripto para hizmeti alırken tabi tutulması gereken ilk düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Kripto para borsaları ve cüzdanları daha çok finansal kurumlara dönüştükçe, müşterilerin AML programlarına KYC’nin de eklenmesi gerekiyor.

KYC Ne İşe Yarar?

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Web sitesi: https://www.sekuritance.com/

Türk Telegram Topluluğu: https://t.me/Sekuritance_Turk

Telegram Topluluğu: https://t.me/sekuritance_SKRT

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version