Muhabbit

Singapur, Rusya ile Alakalı Finansal ve Kripto Para İşlemlerine Kısıtlamalar Getirecek!

Singapur Dışişleri Bakanı, saldırıdan sonra Rusya’nın Ukrayna gibi küçük devletler için bir tehdit olduğunu düşündü.

Singapur Rusya

Singapur Rusya

Singapur, bazı Rus finansal işlemlerine ve kripto para operasyonlarına kısıtlamalar getirecek. Singapur, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra Ukrayna gibi küçük devletler için Rusya’nın bir tehdit olduğunu düşündü. Daha sonra Rusya’ya yaptırım yapan ülkeler arasına girdi.

Singapur, Rusya’ya Yaptırım Uygulayan İlk Güneydoğu Asya Ülkesi Oldu!

Singapur, ilk kez Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin onayı olmadan başka bir ülkeye yaptırım uygulamak için adımlar atıyor. Singapur, Ukrayna’nın işgali nedeniyle Rusya’ya karşı bunu yapmaya hazırlandığını bildirdi ve şu açıklamayı yaptı:

Singapur gibi küçük bir devlet için alınan bu aksiyonlar teorik bir ilke değildir. Daha çok bu tehlikeye karşı önlem almak veya karşı çıkmaktır.

Bu nedenle Singapur, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını şiddetle kınadı.

Cumartesi günü yayınlanan bir duyuruya göre; Singapur’a bağlı bir bakanlık, askeri amaçlarla kullanılabilecek ürünlere ihracat kontrollerinin getirilmesini istedi.

Bununla birlikte Rus bankaları olan; VTB Bank, Vnesheconombank, Promsvyazbank ve Bank Rossiya ile iş yapma kısıtlamaları getirildi. Banka dışı Rus kuruluşların Singapur’daki varlıkları ve fonları dondurulacak.

Rusya Merkez Bankası veya bağlı kuruluşlar tarafından fon toplamayı kolaylaştıran finansal hizmetler sağlanmasına izin verilmeyeceğini açıklayan Singapur, kısıtlamaların Rusya’nın bağımsız devletler olarak tanıdığı Donetsk ve Lugansk’ın ekonomilerinde de uygulanacak.

Singapur, NFT’ler de dahil olmak üzere dijital varlıklarla çalışan ödeme hizmeti sağlayıcılarını da kısıtlamalar getirebilir. Çünkü Rusya’ya bağlı şirketler, önlemlerden kaçınmak için kripto paralardan yararlanmak isteyebilir. Bu yüzden kripto paralarda bu durumdan etkilenebilir.

Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan’ın 2022 Şubat ayının son günlerinde mecliste şunları söyledi:

Rusya’nın yaptığı güç gösterisi, küçük devletlerin güvenliğine zarar verecek. Rusya, dünya düzenini tehdit ediyor.

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından sağlanan resmi verilere göre, Singapur’un Rusya ile olan ticareti 2021 yılında 3.7 milyar dolara ulaştı.

Ukrayna’ya yönelik askeri saldırının başlangıcından bu yana Rusya’ya birçok ülke yaptırımlar uyguluyor. Çoğu yaptırım ABD, AB ve müttefikleri tarafından dayatıldı. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği üyelerinin çoğunluğunun Rusya Ukrayna saldırısını kınamasına rağmen Singapur, şimdiye kadar benzer önlemler alan tek Güneydoğu Asya ülkesi oldu.

Daha Fazla Borsa Haberi İçin: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version