Muhabbit

Son 24 Saat İçinde Üretilenden Çok Ethereum Yakıldı!

Ethereum ağında bir ilk yaşandı!

Ethereum madencilik

Ethereum madencilik

Geçtiğimiz ay gelen EIP-1559 güncellemesi ile beraber, Ethereum arzının büyüme hızını yavaşlatmak amaçlanıyordu.

Ancak son 24 saatte yaşananlara bakacak olursak Ethereum arzının büyüme hızı yavaşlamıyor, aksine ETH arzı azalıyor.

Son 24 saat içinde Ethereum ağı üzerinde yeni ETH’lerden çok daha fazla ETH yakıldı. Yani bunun anlamı, bugün var olan ETH’ler, dün var olan ETH’lerden daha az.

Bazı Ethereum uzmanlarından aldığımız bilgilere göre, bu yaşanan arz azalması, ağın tarihinde bir ilk.

EIP-1559, ağ üzerinde daha fazla işlemin onaylanması için blok boyutlarının genişletilmesine olanak sağlayan bir güncelleme olarak öne çıktı. Ethereum ağı, NFT’ler popüleritesi ve merkeziyetsiz finans uygulamaları dolayısıyla ağ tıkanıklıkları yaşamaya başlamıştı.

İlginizi çekebilir: Ethereum London Güncellemesi Nedir?

Bununla beraber bu güncelleme, ETH arzının büyüme oranını düşürürken, ETH arzını mutlak bir şekilde düşürmeyecekti. Bunun nedeni ise, üretilen her blokta madencilerin hala yeni çıkarılan ETH’leri alacak olmasıdır. Yeni çıkarılan ETH miktarı, yakılan taban ücretlerden daha fazla olduğu sürece, ETH arzı artmaya devam eder.

Fakat, Perşembe ve Cuma günlerini kapsayan 24 saatlik bir dönemde, arz artışı negatife döndü. Madencilere verilen 13.000 ETH’den daha fazla ETH yakıldı.

Ethereum Deflasyonist Bir Varlık Haline Geliyor!

DeFi Pulse’un kurucu ortağı Scott Lewis ve Ethereum News kurucusu Evan Van Ness, bunun Ethereum’un deflasyonist bir varlığa dönüşmesinin ilk örneği olduğunu söylüyor.

EIP-1559 için bir veri takip sitesi olarak sayabileceğimiz Ultrasound Money’e göre, güncelleme geldiğinden bu yana 195.000 ETH‘den fazla yakım oldu. Elde ettiğimiz verilere göre bu rakam tam, 763 milyon $’a denk geliyor.

Ayrıca gelen güncelleme, Ethereum’un fiyatını doğrudan etkiledi. Ethereum, güncelleme gelmeden önce, yani 4 Ağustos tarihinde 2.516 $’dan 4.000 $’a kadar yükseliş gösterdi.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version