Muhabbit

Starbucks Da Blockchain Teknolojisi Diyor!

Starbucks da Blockchain teknolojisiyle kahve çekirdeklerinin yolculuğunu müşterileri ve üreticileri ile paylaşacak!

Starbucks Blockchain

Çekirdek kahve dendiğinde dünyada akla gelen Starbucks, Blockchain trendine uymaya karar verdi.

Dünyanın en büyük kahve mağazası zinciri Starbucks, Microsoft’un Blockchain çözümünü kullanacak. Blockchain çözümü ile hem üretici hem de tüketici kahvenin çekirdekten demlenmesine kadar olan yolculuğuna tanık olacak.

Bugünden itibaren (25.08.2020) Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Starbucks mağazalarına gelen müşterileri, kahvelerinin üzerindeki QR kodu ile çekirdeklerinin geldiği yeri, kökenini ve hatta rotasına kadar öğrenebilecek. Bununla birlikte çekirdeklerin nerede nasıl kavruldukları veyahut nasıl demlendikleri gibi püf noktaları da öğrenebilecekler.

Microsoft Corp.’un yeni aracıyla Starbucks’ın yıllardır topladığı tecrübeyi, müşterilerine sunma şansı olacak. Sürdürülebilirlik konusunda katı görüşleri olan genç müşterileri düşünerek, onların ilgisini kazanmak için yapılan bu yenilik oldukça ilgi gördü.

“Neredeyse 20 yıldır aldığımız her kahvenin üretim yerini takip edebilme şansımız oldu. Bu da bize müşteri dostu bir araç yaparak, müşterilerimize kahvelerinin geldiği yerin bilgisini ve güvenini verme şansı tanıdı.”

burns

Yediği yemeğin geldiği yeri bilmeye çok meraklı olan internet kuşağını (milenyum çocukları) sadece yerle kalmayıp önüne gelene dek çıktığı yolu da bilmek istiyor. Onların bu tavırları dünyaca ünlü birçok fast food yemek zincirini Blockchain gibi teknolojilere yöneltti. Bir yemek zinciri sayılmasa da Starbucks da bu yönelime dahil olarak z kuşağının yanında olduğunu, isteklerini duyduğu izlenimini verdi.

Takip Edilebilirlik Sadece Müşteri İçin Değil!

Tıpkı müşterilerinin baştan sona kahve çekirdeklerinin yolculuğuna tanıklık etmelerine imkân veren Starbucks, üreticilere de bu imkânı veriyor. Üstelik müşterilerinin aksine üretici için bir akıllı telefon veyahut kamera şartı yok. Çekirdeklerinin takibi için verilen internet sitesinden kodu kendileri girerek takip edebilecekler.

Bununla birlikte maalesef takip sisteminin de eksikleri mevcut. Henüz yeni başlayan takip sisteminde tedarik zincirinde farklı üreticiden gelen benzer çekirdeklerin karışması mümkün olabiliyor. Bu durumda bilgi paylaşımı, direkt üretici değil ancak üretici ülkesi olarak yapılacak.


Son Yazılar

Exit mobile version