Muhabbit

Terra 2.0 Blockchain Yayınlandı! Luna Hangi Borsalarda Listelendi?

Terra blok zincirindeki LUNA 2.0’ı nasıl ve nereden satın alacağınızın yollarını arıyorsanız, bu yazı size rehberlik edecektir.

Terra 2.0 blockchain 28.05.2022 Cumartesi günü piyasaya sürüldü. Birçok büyük borsa trade işlemleri için platformlarında yeni LUNA‘yı listeleyeceklerini duyurdu ve destekledi.

LUNA 2.0 Genesis Blok 0’dan Başladı

TerraForm Labs; LUNA 2.0’ı piyasaya sürmeden önce yaptığı duyuruda, yeni blok zincirinin ilk sürümle hiçbir geçmişi olmayacağını belirtmişti. Aynı şekilde yeni sürüm; lansman sırasında dApps olmadan, blok 0’dan başlayan bir genesis blok zincirine dayalı olarak oluşturuldu.

LUNA’nın yeni blok zinciriyle devam etme kararı, topluluk üyeleri tarafından yapılan bir oylama sonucunda 25 Mayıs’ta resmen ilan edildi.

İlginizi çekebilir: Terra, LUNA 2.0 Olarak Yeni Bir Blockchain Geliştirecek!

Topluluğun büyük kısmı Terra ekibinin önerdiği LUNA 2.0 için lansmanda ezici bir destek verdi ve böylece yeni blok zincirine geçiş kararı alınmış oldu. İlk önce lansmanın 27 Mayıs Cuma günü yapılması planlanmıştı. Fakat LUNA 2.0 bir sonraki gün yani 28 Mayıs Cumartesi saat 06:00 GMT civarında airdrop başladıktan sonra yayına girdi.

Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon 28.05.2022 Cumartesi günü lansman hakkında attığı tweette şunları söyledi:

“Phoenix-1 mainnet şu anda yayında ve bloklar üretiyor. Node hizmetleri, cüzdanlar ve explorers kısa süre içinde yayına girecek. LUNA tokenlarınızı (bazı borsaların dediği gibi LUNA 2.0’ı) görüntülemek için, sadece Terra Station‘da oturum açmanız ve sayfayı yenilemeniz gerekir.”

Do Kwon

İlginizi çekebilir: Do Kwon Kimdir?

LUNA Coin Arzı

Topluluk şimdi yeni tokenların nasıl performans gösterdiğine odaklanmış durumda. Çünkü airdrop olarak verilecek tokenların yaklaşık %30’u ilk günden itibaren alım satım için ücretsiz olacak. Coingecko‘nun verilerine göre, coinin değeri %70’ın üzerinde bir düşüşle şu anki 5,5 dolar seviyesine düşmeden önce 18 dolara kadar yükselmişti. Şu anda maksimum 1.000.000.000 LUNA coin arzı var, ancak dolaşımdaki mevcut token miktarı bilinmiyor.

Ayrıca, Terra’nın yeni blok zincirinden yayın hayatına devam etmesi, kripto para endüstrisindeki bazı paydaşlar tarafından hoş karşılanmadı. Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, LUNA satın alan yatırımcıları “aptal” olarak nitelendirdi.

Yatırımcılar, LUNA 2.0’ı “satın almak” ya da “elden çıkarmak” arasında bölünmüş durumda. Bu konudaki belirsizlik devam ediyor. Ancak siz yeni Terra blok zincirindeki LUNA 2.0’ı nasıl ve nereden satın alacağınızın yollarını arıyorsanız, bu yazı size rehberlik edecektir.

LUNA 2.0 Hangi Borsalarda Listelendi?

LUNA 2.0 Airdroplar Nasıl Dağıtıldı

28 Mayıs 2022 Cumartesi günü, LUNA classic (LUNC) ve UST classic (USTC) sahipleri, iki blok zinciri anlık görüntüsüne dayalı yeni LUNA 2.0 tokenlarından oluşan bir airdrop aldı. Kripto varlığının sabah 5’te (ET) kaydedilen ilk değeri birim başına 14.31 dolardı ve yaklaşık 20 dakika sonra LUNA başına 18.87 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. LUNA, Cumartesi günü saat 11:00’de birim başına 4.20$’dan işlem gördüğü için daha sonra %70’ten fazla düşüş gördü.

Diğer LUNA haberleri için lütfen buraya tıklayınız.

Diğer Terra haberleri için lütfen buraya tıklayınız

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version