Muhabbit

Terra, LUNA 2.0 Olarak Yeni Bir Blockchain Geliştirecek!

Mevcut ağın yeni bir isim alması ve forklanarak yeni bir blok zincirine geçilmesi önerisi, 200 milyonun üzerinde “evet” oyu aldı.

Terra ekibi, LUNA ve UST çöküşünün ardından ekosistemi yeniden canlandırmak için çözümler arıyor. Son gelişmelere göre ekip, LUNA 2.0 adında yeni bir blok zinciri başlatacaklarını resmi olarak duyurdu.

Blok zincirinin çatallanıp çatallanmamasına dair oylama yapılması ilk olarak 18 Mayıs 2022’de Do Kwon tarafından önerilmişti.

İlginizi çekebilir: Do Kwon Kimdir?

https://twitter.com/TerraLUNADaily/status/1529422542385328128?s=20&t=0aBiBFmZva1Mi3kk7X05Sw

“Mevcut ağın adı Terra Classic (LUNC) ve yeni Terra blok zincirinin LUNA 2.0 olarak yeniden doğuşunu sağlamak için Terra yönetişim teklifi No. 1623 resmen geçti!”

Bu resmi duyuruya göre yeni LUNA 2.0 blok zinciri 27 Mayıs 2022’de piyasaya sürülecek. Mevcut ağın yeni bir isim alması ve forklanarak yeni bir blok zincirine geçilmesi önerisi, 200 milyonun üzerinde “evet” oyu aldı. Buna karşın 1 milyon kişi bu öneriyi reddederken, 64 milyon kişi de çekimser oy kullandı. Ayrıca bu oylama LUNA tutanlara (HODLERS) açık olarak gerçekleşti ve bir oy bir tokena eşitlendi.

Her şey nasıl başladı ? İlginizi çekebilir: Luna’da Neler Oluyor?

Bu çatallanma (fork) eski Terra blok zincirinde bulunan proje ve uygulamaların yeni blok zincirinde tekrar oluşturulmasına gerek kalmadan direkt olarak geçmesine izin verecek.

Kabul edilen yeni blok zinciri teklifi sonrası Binance, Huobi, FTX ve MEXC gibi birçok büyük kripto para borsası bu teklifi destekleyeceklerini açıkladılar. Ayrıca Binance, kurtarma planında Terra ekibi ile birlikte çalıştıklarını ve etkilenen kullanıcılara “mümkün olan en iyi muameleyi” sağlamayı amaçladığını belirtti.

Yeni blok zinciri teklifini desteklemeyenler de mevcut. Merkeziyetsiz finans protokolü Lido Finance, DAO’sunun %95’lik bir oranda “hayır” oyu vermesiyle yeni blok zincirini desteklemeyeceklerini açıkladı.

Terra’yı Kurtarma Planı Başka Neleri İçeriyor?

LUNA tokenın, yeni blok zincirindeki uygulamalar ve projeler tarafından kullanılacak tek para birimi olacağı belirtildi.

Ayrıca teklife göre, eski blok zincirinin (Terra Classic) varlığı devam edecek ve bünyesinde UST’yi barındıracak. Yine eski blok zinciri üzerinde kurulu olan uygulamaların ve projelerin yeni blok zincirine uygun bir şekilde geçirileceği ifade edildi.

Destekçilere milyonlarca LUNA tokenı dağıtılması ve kullanıcıların yeni blok zincirini benimsedikten sonra LUNA tokenın aynı eski değerine ulaşması hedefleniyor.

Diğer LUNA haberleri için lütfen buraya tıklayınız.

Diğer Terra haberleri için lütfen buraya tıklayınız

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version