Muhabbit

Türkiye ve Kuveyt Arasında Ripple Köprüsü!

Ripple, Türkiye ve Kuveyt arasında bir ödeme köprüsü kuracak.

ripple anlaşma

Kripto para dünyasını SEC davasına verdiği yanıtla çalkalayan Ripple, en eski yatırımcılarından olan Kuwait Finance House (KFH) için bir köprü görevi görecek.

Kuveyt’in yerel haber merkezi Kuwait Times’ın haberine göre, Kuveyt’in finans merkezi Kuwait Finance House, Türkiye ve Kuveyt arasında sınır ötesi ödemeler için Blockchain tabanlı şirket Ripple.net ile anlaştı.

KFH Bireysel Bankacılık Grup Genel Müdürü Khaled Yousif Alshamlan, anında sınır ötesi ödeme hizmetinin kişisel harcamaları veyahut yatırımları için Türkiye’ye anında transfer yapmak isteyen müşterilere hizmet vermek amacıyla getirildiğini belirtti. Bununla birlikte Instant Transfer to KFH-Turkey ile mobil uygulama veyahut online site üzerinden işlem ücreti olmadan 7/24 yapılabileceğinin altını çizdi.

Köprü vazifesi gören Ripple hakkında da konuştu.

“Finans kurumları, Ripple’ın büyüyen küresel ağı RippleNet’e katılarak ödemeleri her yere anında, güvenilir ve uygun maliyetli bir şekilde gönderebilir.”

KFH Bireysel Bankacılık Grup Genel Müdürü Khaled Yousıf Alshamlan

Alshamlan, KFH’nin RippleNet’e katılan Kuveytli ilk bankalardan biri olduğunu söyleyerek, bu hareketin müşteri deneyimini geliştirdiğini ve KFH dijital dönüşüm stratejisine uygun olduğunun altını çizdi.

Ayrıca Alshamlan, KFH’nin dijital dönüşüm yolculuğunda önemli adımlar atmayı başardığını, gelişmiş ve yenilikçi finansal hizmet ve ürünlerine dikkat çekti. Bankanın yeni müşterileri için bankaya gelmeye gerek kalmadan “online banka hesabı açma” dijital hizmetini başarıyla başlattığını da belirtti.

Alshamlan, KFH’nin sürekli olarak benzersiz dijital bankacılık çözümlerini yenilemeye olan istekliliğini yineleyerek yapay zeka kullanımında devam eden çabaları doğruladı. Dijital dönüşüm stratejisinde ilerlerken müşterilerin çıkarları için Fintech ile ekip oluşturulduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile dava sürecinde olan ve zor günler yaşayan Ripple’ın, bu anlaşmayı 2020 yılı Mayıs ayında yaptığı ama kamuoyuna 1 Şubat 2021 tarihinde duyurulduğu da bazı finansal kaynaklar tarafından iddia edildi.

Daha fazla XRP haberi için: XRP Haberleri
Daha fazla Ripple haberi için: Ripple Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version