Muhabbit

Ukrayna, Güncellenen ‘Sanal Varlıklar’ Yasasını Kasım Ayında Onaylayabilir!

Yasanın 2 Kasım’da görüşüleceği ve parlamentonun olağanüstü toplantısında ele alınacağı bildirildi.

Kripto para

Ukrayna

Ukrayna, kripto para birimlerini ve ilgili faaliyetleri düzenleyen, uzun zamandır beklenen mevzuat çalışmalarında sona yaklaşıyor. Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada’daki Dijital Dönüşüm Komitesi, bu hafta değiştirilen “Sanal Varlıklar Üzerine” yasa tasarısını tartıştı ve en son değişiklikleri destekledi.

Bilindiği üzere ilgili yasa, ekim ayının başlarında Başkan Volodymyr Zelensky tarafından yasama meclisine iade edildikten sonra güncellenmişti. Devlet başkanı kararını esas olarak, tasarıda öngörülen kripto para piyasası için yeni bir düzenleyici organın kurulmasının devlet için çok pahalı olacağı dile getirildi.

Zelensky, bunun yerine gözetim görevinin Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (NSSMC) verilmesini önerdi. NSSMC ayrıca menkul kıymetlere dayalı dijital varlıkları da düzenleyeceğini belirtti.

Yasa Her An Çıkabilir

Kripto para haber kuruluşu Forklog, değiştirilen yasanın 2 Kasım’da Rada’da görüşüleceğini ve parlamentonun olağanüstü toplantısında ele alınacağını bildirdi. Çevrim içi olarak düzenlenen yayında, milletvekillerinin bunu tekrar kabul etmesi halinde, cumhurbaşkanının bu kez ülke anayasasına uygun olarak 10 gün içinde yasayı imzalamak zorunda kalacağı belirtildi.

Ukraynalı milletvekilleri , eylül ayı başlarındaki ikinci ve son okumada “Sanal Varlıklar Üzerine” yasasının ilk versiyonunu onayladılar. Son taslak metin geçen yılın aralık ayındaki ilk sunulmasından sonra bazı değişiklikler içeriyordu. Bu revizyon, NBU ve NSSMC dahil olmak üzere çeşitli düzenleyicilerden gelen eleştirilere yanıt olarak geldi.

Mevzuat, kripto para birimlerini teminatlı ve teminatsız olmak üzere iki ana kategoride sınıflandırılan maddi olmayan mallar olarak kabul ediyor. Yeni tasarıda kripto para hizmet sağlayıcılarının, ülkenin mevcut kara para aklama karşıtı kurallarına uyması, tanımlama ve doğrulama prosedürleri getirmesi ve finansal işlemleri izlemesi gerekecek. 

Kripto para borsalarının da, kripto para benimseme konusunda lider olan Ukrayna’da yasal olarak faaliyet gösterebilmesi için Dijital Dönüşüm Bakanlığı’ndan yetki alması gerekecek. Bunun yanında dijital varlıklarla uğraşan şirketler banka hesapları açabilecek ve yargısal koruma talep edebilecek.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version