Muhabbit

Wrapped Bitcoin Ethereum Üzerindeki En Büyük 6. Token Oldu!

Wrapped Bitcoin, yükselişine devam ediyor!

Wrapped Bitcoin

Wrapped Bitcoin (wBTC), piyasa değeri ve token sayısı bakımından bügün tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

wBTC, Ethereum ağında kullanılmak üzere törenize edilmiş en popüler Bitcoin sürümüdür. Resmi internet sitesine göre, şu anda wBTC tutan kişiler tarafından tutulan eşit sayıda BTC ile desteklenmekte olan 116.886 wBTC var. Bu durum ile birlikte wBTC’nin piyasa değeri şu anda 1,58 milyar $’ı aştı.

Bu durum wBTC’yi, Crypto.com Coin (CRO), USD Coin (USDC), Chainlink (LINK), BNB (BNB) ve Tether USD‘den (USDT) sonra piyasa değeri bazında altıncı en büyük tokeni yapıyor.

wBTC geçtiğimiz haftalarda, Compound Dai (LEO), OKB (OKB) ve Bitfinex’in LEO Token’ini (LEO) geçerek sıralama konusunda kendini yükseltmişti.

Bitcoin rezervleri tarafından 1:1 oranında desteklenen ERC-20 tokeni, Ethereum ağındaki 2 milyar $’lık BTC’nin %80’ini oluşturuyor. Bu büyümeyi bir perspektife oturtacak olursak, Eylül ayında, ortalama değeri 1 milyar $’ın altında olan 80.000 tokenize Bitcoin vardı.

BTC’nin son zamandaki kazanımları da wBTC’nin yükselen piyasa değerine katkıda bulundu. Fakat bu ani büyümeye yol açan en büyük katkı, wBTC’ye olan artan talep olarak görünüyor. wBTC, özellikle daha ılımlı verime sahip projeler arasında. Ayrıca Yield Farming için DeFi üzerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Şu anda DeFi protokollerinde kilitli 164.000’den fazla BTC bulunmakta ve bu sayı, Bitcoin’in tüm dolaşımdaki arzının yaklaşık %0.85’ine eşit.

İlk Wrapped Bitcoin Ocak 2019’da çıkarılmış olsa da, token için günlük işlem hacmi bu yılın Temmuz ayı sonuna kadar 1 milyon $’ı geçmedi. Bugünlerde wBTC, düzenli bir şekilde 50 milyon $’ın üzerinde işlem hacmini görmekte.

Daha fazla Ethereum haberi için: Ethereum Haberleri

Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri

Defi Market Cap için: DeFiMarketCap

Son Yazılar

Exit mobile version