Muhabbit

Yatırım Şirketi Pantera Capital: Bitcoin Rallisini PayPal Başlattı!

Şirket piyasadaki bu rallinin daha da devam edebileceğini açıkladı.

Bitcoin

Blockchain teknolojisi ve dijital para birimi yatırım şirketi olan Pantera Capital, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kendi platformuna entegre eden ödeme devi PayPal’ın girişinin Bitcoin fiyatında önemli bir artış sağladığını belirten bir rapor yayınladı. Bu durumun Bitcoin’de bir ralli yarattığını belirten şirket bu rallinin daha da devam edebileceğini açıkladı.

ABD merkezli yatırım şirketi, resmi blogunda, piyasadaki Bitcoin kıtlığının son fiyat artışının ana nedeni olduğunu ve yeni çıkarılan Bitcoin’lerin çoğunun PayPal tarafından satın alındığını dile getiriyor.

Hatırlanacağı üzere PayPal kısa süre önce, müşterilerin kripto para birimlerini doğrudan PayPal hesaplarından tutmalarını, satmalarını ve satın almalarını sağlayan yeni hizmetini duyurmuştu. 300 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan PayPal’ın yeni hizmeti, önde gelen kripto para biriminin fiyatı üzerinde muazzam bir etkiye sahip oldu. Bu durumu Pantera şu cümle ile açıklıyor:

“Arz ve talebin dengelenmesinin tek yolu daha yüksek bir fiyattır.”

Pantera Capital, PayPal’ın kriptoya girmesinden bu yana Bitcoin ticaret hacimlerinin de patlamaya başladığını söylüyor. Şirkete göre PayPal hâlihazırda yeni Bitcoin arzının neredeyse %70’ini satın alıyor. Pantera’ya göre, birkaç hafta içinde PayPal, yeni çıkarılan tüm Bitcoin’lerden daha fazlasını satın alacak.

Pantera, Bitcoin arzındaki kıtlığın ve yüksek talebin daha yüksek fiyatların ortaya çıkmasına neden olacağını dile getiriyor. Bu duruma ek olarak büyük şirketlerin de eklenmesi ile fiyatın daha da artacağını belirtiyor. Çünkü yatırım şirketine göre piyasaya büyük oyuncuların girmesi diğer büyük finans kurumların da onların izinden gideceği anlamını taşıyor. Hatta buna ek olarak bankalar gibi tüm finans kurumların da kripto para birimlerine hizmet etme yarışında olacağını söylüyor.

Şirkete göre daha fazla firma Bitcoin’e yatırım yapmaya çalıştıkça ve dolayısıyla fiyatı yükselttikçe arz kıtlığı daha da dengesiz hale gelecektir. 

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version