Muhabbit

Yayımlanan Bir Rapora Göre, Kripto Para Sahiplerinin Sayısı Rekor Seviyeye Ulaştı!

Küresel anlamda kripto paraların benimsenmesi ile birlikte, kripto para sahiplerinin sayısında ciddi oranda artış yaşandığı belirtildi.

Kripto para borsası Crypto.com, kısa süre önce yayımladığı “Kripto Para Piyasası Boyutlandırma” başlıklı raporunda, 2022 yılına ait bazı analizlere yer verdi.

Raporla ilgili açıklama yapan Crypto.com, elde edilen analiz sonuçlarının, Bitcoin ve Ethereum on-chain verileri, anketler ve kendi dahili verilerinin bir kombinasyonu ile elde edildiğini belirtti.

Küresel anlamda kripto paraların benimsenmesinin arttığını belirten şirket, bu kapsamda da kripto para sahiplerinin sayısında ciddi oranda artış yaşandığını belirtti. Şirket, mevcut finansal çöküş, yüksek enflasyon, Avrupa’daki çatışmaya ve Covid-19 gibi nedenlere rağmen bu benimsenme oranının dikkate değer olduğunu özellikle vurguluyor.

“2022 yılında kripto paraların kabulü, kripto para sahiplerinin sayısının 425 milyona ulaşmasıyla (Aralık 2022) yeni kilometre taşlarına ulaştı.”

Rapora göre, dünya genelinde kripto para sahibi olan kişilerin toplam sayısı, 2022 yılı boyunca %39 artış göstererek, 306 milyondan 425 milyona ulaştı.

Bitcoin ve Ethereum Yatırımcı Sayısı Artışta

Bitcoin ve Ethereum sahibi olan kripto para yatırımcılarının sayısına da yer veren raporda, şu ifadeler yer aldı:

“Bitcoin sahipleri, 2022 yılının ocak ayında 183 milyondan, yine aynı yılın aralık ayında 219 milyona çıkarak küresel kripto para sahiplerinin %52’sini oluşturdu.”

2022 yılında yaşanan Bitcoin sahipliğindeki bu artışın, nisan ayından itibaren yükselmeye başladığı belirtiliyor. Bitcoin’in benimsenmesinin artmasında, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin (CAR) El Salvador’dan sonra, Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak benimsemesinin etkili olduğu belirtiliyor.

Bunun yanında dev yatırım şirketlerinin BTC destekli krediler sunmaya başlamasının, Bitcoin’e olan ilginin armasına yardımcı olduğu belirtiliyor.

Ethereum’a ait verilerinde paylaşıldığı raporda, Ethereum sahibi olan yatırımcı sayısının da artış yaşadığına yer veriliyor. 2022 yılının ocak ayında 24 milyon olan Ethereum sahibi yatırımcı sayısının, aralık ayında 87 milyona ulaştığı belirtiliyor.

Yaklaşık olarak %263 oranında artışa denk gelen bu yükselişin, Ethereum sahibi olan kişi sayısının küresel kripto para yatırımcı sayısının %20’sini oluşturduğu belirtiliyor.

Raproda ayrıca, Ethereum tarafında yaşanan büyüme oranlarının, nisan ayı hariç tüm yıl boyunca Bitcoin’den daha yüksek olduğuna yer veriliyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version