Muhabbit

2027 Yılında NFT Sektörünün Değeri, 13.6 Milyar Dolara Ulaşabilir!

Günümüz yatırımcılarının değiştirilemez token (NFT) alanına olan ilgisi her geçen gün artıyor.

NFT Genel 3

NFT Genel 3

NFT sektörü, kripto paralarla beraber 2020 yılının başından 2021 yılının sonuna kadar önemli ölçüde yol katetti. Birçok kişi NFT satın almak isterken birçok kişi de NFT koleksiyonu oluşturmak istedi. Bununla birlikte birçok proje ortaya çıktı.

NFT’lerin sadece dijital sanat eserleri için kullanılmadığı da yavaş yavaş fark edildi. Oyunlardaki araçlar veya finans sektöründe NFT kullanımı artıkça bu farkındalığın da aynı oranda artığını söyleyebiliriz.

NFT Sektörü Büyüyor!

Günümüz yatırımcılarının değiştirilemez token (NFT) sektörüne olan ilgisi her geçen gün artıyor. NFT sektörünün mevcut piyasa değerinin yaklaşık olarak 3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Uzmanların tahminlerine göre NFT sektörünün büyüklüğü, 2027 yılında 13.6 milyar dolara ulaşabilir.

Araştırma şirketi olan MarketsandMarkets, tedarik zinciri yönetimi, perakende ve moda alanlarında NFT’nin kullanımının artığını açıkladı. Şirket, NFT sektörünün büyümesine katkıda bulunacak birkaç başka faktörden daha bahsediyor.

NFT & Metaverse

NFT pazarının büyümesinde en fazla etkisi olan faktörün metaverse olduğunu söyleyebiliriz. Birçok metaverse projesi, kendi içinde NFT’leri barındırıyor. Bu da NFT’lerin kullanım alanlarını artırıyor. Çok fazla büyük şirketin, metaverse alanına yatırım yapmasıyla beraber NFT sektörünün büyümesi de kaçınılmaz oluyor.

Google Trends verilerine göre, Asya-Pasifik (APAC) ülkelerinde NFT kelimesi en çok aranan kelimeler arasında görünüyor. 2021 yılında Google’da yapılan “NFT” aramalarına baktığımızda sırasıyla; Çin, Singapur ve Hong Kong ülkeleri geliyor.

Konu ile ilgili MarketsandMarkets şu açıklamayı yaptı:

“APAC ülkeleri, yaratıcılara ve alıcılara ekosistemde eşit fırsatlar sağlamak için doğru bir stratejide ilerliyor.”

Hong Kong, Singapur ve Çin gibi ülkelerde NFT aramalarında artış olmasının bir diğer sebebi, bu ülkelerde kripto para madenciliği dahil olmak üzere tüm kripto para işlemlerinin hukuki açıdan yasak veya eksik olmasıdır.

Yatırımcıların NFT’leri alıp satmasını sağlayan NFT platformlarının şu anda NFT ekosisteminin büyümesinde büyük rol oluyor. OpenSea, NFT sektörünün büyümesinde en fazla rol oynayan platformlardan biri ve dünya çapında en çok kullanılan NFT platformu olarak biliniyor. Coinbase ve Binance gibi kripto para borsaları NFT platformu için benzer hizmetler sunmak için çalışmalar yapıyor.

Dogecoin (DOGE) ile anılan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, kısa süre önce Twitter profil resmini, Bored Apes Yacht Club (BAYC) tarafından yayımlanan çok sayıda popüler NFT’nin bir kolajıyla değiştirdi.

Elon Musk’ın profil resmini değiştirmesi, BAYC’nin taban (floor) fiyatının 10 Ethereum’a (ETH) yükselmesine neden oldu.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version