Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70719.99
2.69%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3557.73
1.57%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.62
0.92%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $581
1.70%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Trader Joe Nedir?

Geçtiğimiz günlerde Avalanche üzerinde çıkışını gerçekleştiren Trading Joe Nedir?

Clock
Paylaş
Trader Joe Nedir?

Piyasaya sürülmesinden bu yana üç hafta geçen yeni DEX projesi Trader Joe, an itibarıyla 22 milyon $ değerinde toplam kilitli değere sahip.

Trader Joe, kendisini “tek noktadan ticaret platformu” olarak nitelendiriyor.

728×90 muhabbit - Trader Joe Nedir?300x250 muhabbit - Trader Joe Nedir?

Trader Joe, NFT’ler ve blockchainler arası köprü gibi özelliklere odaklanan Uniswap ve Pancakeswap benzerleri ile dolu bir alanda yalnızca DeFi’a odaklanarak kendini farklılaştırıyor.

3 Temmuz 2021 tarihinde Automated Market Maker (AMM) işlemlerini başlatan platform, önümüzdeki ay borç verme sistemini başlatacak ve bunun yanında kaldıraçlı ticaret unsurlarını da kullanıcılarının hizmetine sunacak.

Trader Joe’nun yol haritası, toplamda 3 aşamaya bölünmüş durumda. Her bir aşama, sektöre getirilecek yenilik seviyelerini yükseltmek adına özenle tasarlanmış.

İlk aşama bir AMM protokolünü iyileştirmek için yapılan ufak tefek yeniliklerle ilgili olacak. İkinci aşamada ise, Avalanche için yeni olacak bir özellik sunmak ile ilgili.

Son aşama ise, bir bütün olarak DeFi sektörü adına yeni özellikleri sunacak.

traderjoe2 1067x600 - Trader Joe Nedir?
Trader Joe’nun Yol Haritası

İlk Aşama

  • Özel tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü
  • Mum grafikleri
  • Pangolin ile tek tıkla entegrasyon
  • Tokendan LP tokena tek tıkla geçiş
  • Çift ödüllü farm sistemi

İkinci Aşama

  • Token borç verme/alma
  • Kaldıraçlı işlemler
  • Kredi stratejileri için yield farming optimizasyonları

Üçüncü Aşama

  • Limit emirleri
  • Opsiyon ve vadeli işlemler

Gördüğünüz gibi Ağustos ayı sonuna kadar kredilendirme işlemleri kullanıcıların huzuruna sunulacak. Bu özellik Trader Joe’yu diğer DEX’lerden ayırt etmek için kilit bir strateji olan kaldıraçlı ticaretin sağlanması için de yardımcı olacak.

Fakat bunun öncesinde ekip, limit emirler ve opsiyon işlemler gibi yenilikçi DeFi enstrümanları geliştirmeyi planlıyor.

traderjoe3 735x600 - Trader Joe Nedir?
Trader Joe’nun Arayüzü

Trader Joe’nun Tarihçesi

Trader Joe, merkezi olmayan borsa için tek noktadan işlem yapılabilen bir platform vizyonuna sahip olan cryptofish ve 0xmurloc isimli iki kurucu ortak tarafından geliştirildi.

Trader Joe geliştirilirken, Avalanche üzerinde Pangolin dahil olmak üzere birçok DEX projesi vardı. Ancak, Avalance tarafında tam bir ticaret deneyimi sunan bir DEX’in eksikliği vardı.

İki kurucu ortak, Trader Joe’yu DeFi on Avalanche’ın potansiyelini açığa çıkarabileceklerine inandıkları üç temel değere göre geliştirdiler.

Bunlar: Hızlı ve güvenli gelişim süreci, yenilikçi ve farklı bir bakış açısı ve Avalanche topluluğuna öncelik vermek olarak söyleniyor.

Trader Joe ekibi, toplamda 10 kişiden oluşuyor. Kurucular ise şunlardır:

Cryptofish: Snowball, Pandaswap ve Sherpa Cash gibi birkaç Avalanche projesine katkıda bulunan tam donanımlı akıllı sözleşme mühendisidir.

Son olarak Google’da ve türev ürünler konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan CEX’te çalışan Cryptofish, ABD’nin en iyi üniversitelerinden birinde Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans derecesine sahip.

0xMurloc: Kendisi tam donanımlı bir mühendis ve ürün yöneticisidir. Son zamanlarda, halka arz edilen lider bir unicorn girişiminde ürün başkanıydı. Kendisi ABD’nin en iyi üniversitelerinden birinden Elektrik Mühendisliği lisansına sahip.

Ürün Lansmanı

Lansman tarihine kısa bir süre kala, bazı topluluk üyeleri platforma şüphe ile yaklaştı. Ancak lansman gününde, kullanıcı dostu bir arayüz ve yeni özellikler, Trader Joe’ya birçok kullanıcı kazandırdı. Trader Joe, lansman gününde toplamda 8 milyon $’lık bir kilitli değer elde etti.

Lansmandan bu yana ilerleme kaydeden Trader Joe’nun en büyük artısı, kullanıcı geri bildirimlerine yanıt verme hızı oldu.

Ayrıca Trader Joe, kullanıcılarına gün geçtikçe yeni özellikler sundu:

Farmer’s Market: Her hafta sonu, bir topluluk çiftliği 48 saat boyunca 20 katına çıkar. Hedef ise hem ticaret hacmini artırmak hem de etkinlik sona erdikten sonra bile likidite çekmek.

Grown on Avalanche: Avalanche topluluğuna öncelik vermek isteyen ekip, yeni projelerin platformlarına dahil edilmesi için bir yol açmak istedi. Grown on Avalanche, Trader Joe üzerinde 50.000 $’lık likiditeye sahip küçük projelerin ödül çiftliğinden yararlanmasına izin veren bir programdı.

Analytics: Diğer AMM’lerin analitik kısmından farklı olarak, Trader Joe’nun bu özelliği, kullanıcıların Trader Joe çiftliklerinde yatırım getirilerini ve kâr/zarar kısmını takip edebilecekleri bir portföy izleyicisi olarak öne çıkıyor.

Tüm bunlarla beraber proje, ilk gününden bu yana 8 milyon $’lık kilitli değerini 22 milyon $’a kadar yükseltti. Projenin günlük hacmi ise 1 milyon $’ın biraz üstünde. Ayrıca JOE token fiyatı, 0,028 $’den 0.1048 $’a kadar yükseldi.

traderjoe6 - Trader Joe Nedir?
Trader Joe’nun Fiyat Grafiği.
traderjoe1 394x600 - Trader Joe Nedir?

Trader Joe’nun Geleceğinde Ne Var?

Platformun ana odağı, Ağustos ayı sonuna kadar sunmayı planladığı kredi sistemi olarak görünüyor. Proje hali hazırda Chainlink’i entegre etti ve AVAX/USD ve ETH/USD fiyat akışlarına da sponsor oldu.

trader joe 6 - Trader Joe Nedir?
Trader Joe ve Chainlink

Bu arada proje, aşağıda belirtilen konular üzerinde de çalışma yapıyor:

Denetim: Sözleşmelerin çoğu Uniswap ve Sushiswap sözleşmelerinin “fork“u olsa da, geliştiriciler temel değerlerini güvenli bir şekilde korumak için çalışıyorlar.

Pazarlama: Avalanche topluluğu içindeki kullanıcıların ilgisini çekmekte başarılı olan ekip, şimdi pazarlama kısmında Avalanche dışındaki kullanıcılara erişmeye çalışıyor.

Partnerlikler: Şu. anda Avalanche dışındaki pazarı hedef almak için, birkaç önemli isim ile görüşme halindeler.

Daha fazla Nedir?Kimdir? ve Nasıl? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar