Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70697.39
1.72%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3581.8
1.12%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.84
1.20%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $590.3
3.15%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Unifty Nedir?

Unifty, NFT sanatçıları ve içerik üreticileri için çok zincirli bir platformdur.

Clock
Paylaş
Unifty Nedir?

Unifty, hızla gelişen ve değişen kripto para sektörü için bir ürün, araç, hizmet ve mikro-DApps paketleri ile çok zincirli bir NFT ekosistemi olarak tanımlanabilir. Unifty’ın ekonomisi, içerik oluşturucuların fikirlerini gerçeğe dönüştürmeleri ve onlardan verimli bir şekilde para kazanmaları için gerekli araçları ve teknik bilgiyi sağlamak için inşa edilmiştir. NFT ve DeFi üzerinde çalışan bir ekibe sahip olan Unifty’ın yaptığı ve yapacağı inovasyonların da daha çok bu alanda olacağını söylemek yanlış olmaz.

728×90 muhabbit - Unifty Nedir?300x250 muhabbit - Unifty Nedir?

Unifty’ın sağladığı en büyük kolaylıklardan biri; içerik oluşturucuların tek bir satır kodun nasıl yazılacağını bilmelerine gerek kalmadan güçlü NFT tabanlı DApp’ler oluşturabilecek olması.

Bunun dışında hiçbir dış finansmana dayalı olmayan bir temel oluşturmaya çalışan Unifty, NFT sanatçıları için çok zincirli bir platform olarak tanımlanabilir. Unifty, NFT’ler için WordPress veya Wix CMS’lerini tercih etmiş görünüyor. Litepaper’ında belirtildiğine göre merkeziyetsizlik sağlamaya odaklanan Unifty, oluşturulan tüm ürünlerin haklarını yaratıcıda kalmasını sağlamak istiyor.

Unifty’nin ekosistem araçlarıyla sanatçılar, koleksiyonlarını Unifty’ın kendi pazarında oluşturabiliyor. Bunun dışında kullanıcılar, toplu kitlelere ulaşmak, NFT cüzdanları veya çiftlikleri gibi yeni dApp’ler oluşturmak isterse de bunları kolayca Unifty üzerinde yapabiliyor.

Unifty’ın akıllı köprü aracı ile amacı, herkesin NFT’leri tamamen sorunsuz bir şekilde içe aktarabilmesini sağlamak. Böylelikle kullanıcıların NFT’lerini daha geniş kitlelere ulaştırabileceğinden söz edebiliriz.

ERC-20 standardını temel alan Unifty, NIF ve UNT olmak üzere iki platform “token”ıyla öne çıkıyor. NIF, platformun merkeziyetsiz yönetişim “token”ıyken, UNT ise platform içindeki tüm hizmetler için ana erişim “token”ı olarak işlev görüyor.

Unifty ikili “token” modelini tamamladığında; içerik oluşturucuları, toplulukları, takipçileri ve tüketicileri ile daha güçlü bağ kurmasını sağlayacak. Bununla birlikte içerik oluşturucuları, para kazanma stratejilerini geliştirip gelir elde edebilecek.

Unifty’ın İkili Token Modeli Nedir?

Başlangıçta, projenin ekonomik tasarımı tek bir token modeli etrafında dönüyordu. Daha sonra Uniswap’ta listelenen NIF’in, organik bir mekanizma olarak hareket etmesinin temel sebebi herhangi bir dış finansmana bağlı olmamasıyla sağlanıyor. Aralık 2020’nin son günlerinde listelenen NIF, bir ödeme “token”ı olarak tasarlanmıştı.

İkili Token Modeline geçen NIF, Unifty ekosisteminin geleceği ve gelişimi için karar verme sürecine katılma hakkı veren bir yönetişim “token”ına dönüşecek. Bununla beraber platformların yaratıcıları ve kullanıcıları, kendilerini ve gelir akışlarını doğrudan etkileyen teklifleri başlatma ve oylama gücü elde edebilecek. Böylelikle NIF token ile Unifty Network Token’ı temsil eden modelin ikinci “token”ı olan UNT token ile entegre edilmiş olacak.

UNT, Unifty ekosistemindeki işlemlerin ürün ve hizmetlere olan erişimi kolaylaştırmak için NIF’in orijinal vizyonunu geliştirerek tasarlanmıştır. İşlem ücreti olarak UNT’nin neden gerekli olduğunu anlatan birkaç örnek verecek olursak şunlardan bahsedebiliriz:

  • Pazar yerlerinin oluşturulması için.
  • Koleksiyonların oluşturulması için.
  • NFT köprü işlemleri hizmeti için kullanıldığında (normalden daha düşük işlem ücreti).
  • Farm işlemi yapmak için.
  • Ekosistemde sunulacak abonelik hizmetlerini ödemek için.
  • Son olarak UNT, Topluluk Yönetişim Programındaki NIF’i stake edenler için ana ödül mekanizması olacaktır.

Son olarak UNT ile madencilik yapmakta mümkün olacak. Yaklaşmakta olan Unifty Sergi Programına göre orantılı olarak NIF’i stake edenlere UNT dağıtılacağı söyleniyor.

Unifty’ı kimler ve neden kullanmalı?

Unifty’nin tamamen değiştirilemez token (NFT) endüstrisini bağımsız sanatçılardan girişimcilere, geliştiricilerden yeni başlayanlara kadar geniş bir kitle oluşturma amacı vardır. Bununla birlikte kullanıcılar kodlama bilgisi veya deneyimi olmadan bağımsız olarak kendi merkezi olmayan uygulamalarını (dApps) oluşturabilmesine olanak sağlayarak sanatçılara konforlu bir ortam yaratıyor gibi görünüyor.

Bu vizyonu büyütmek isteyen Unifty, farklı kitleler tarafından kullanılabilecek ve Unifty.io platformu üzerinden erişilebilecek birden fazla ekosistem aracı oluşturmuş görünüyor.

Unifty Resmi Telegram Grubu İçin:

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar