Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64404.65
4.90%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3096.85
3.79%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.07
3.73%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $557.9
1.83%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

El Salvador, Jeotermal Enerjiyle BTC Madenciliği Yapacak!

Nayib Bukele, El Salvador’un volkanlarından elde edilen elektrikle, Bitcoin madencilik tesisinin ne olabileceğini gösteren bir video paylaştı.

Clock
Paylaş
El Salvador, Jeotermal Enerjiyle BTC Madenciliği Yapacak!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkesinde Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etme konusundaki aceleci kararı nedeniyle birçok kişiden eleştirilere maruz kalıyor. Ancak Bukele, attığı adımlarda kendinden emin görünüyor. El Salvador Başkanı geri adım atmıyor bunun yerine gaz pedalına daha güçlü basmayı tercih ediyor.

728×90 muhabbit - El Salvador, Jeotermal Enerjiyle BTC Madenciliği Yapacak!300x250 muhabbit - El Salvador, Jeotermal Enerjiyle BTC Madenciliği Yapacak!

Bukele, bir jeotermal elektrik üretim tesisi içinde birkaç Bitcoin madencilik makinesinin kurulumunun nasıl göründüğünü gösteren bir “tweet” paylaştı.

nayip bukele twıtter


Bukele’nin “First Steps” sözleri kısaydı ve yeni hayranlarına mükemmel bir İngilizce ile hitap etti. Bu sefer kendi ülkesinin resmi dili olan İspanyolca tweet atma zahmetine bile girmedi.

“Tweet”teki video, yanardağların sıcaklığından elektrik enerjisi üreten bir tesisi havadan kuş bakışı açısıyla gösteriyor. Bitcoin madencilik ekipmanları kuran işçilerden sonra El Salvador Hükümeti’nin logosuyla tanımlanan bir kargo kamyonu önümüze geliyor. Video, santralin panoramik görüntüsü ile sona eriyor.

Bukele, “tweet” atmaya ve sosyal medyada çok aktif olmaya alışkın. Bukele bir şey istediğinde, onu elde etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını, bunun için de beklemeye ya da bunun hakkında konuşmaya gerek olmadığını düşündüğünü söyleyebiliriz.

Kripto para birimini yasal para birimi olarak kabul eden tartışmalı Bitcoin Yasası, Miami’deki Bitcoin 2021 etkinliğinde duyuruldu. Birkaç gün sonra Kongre’ye sunuldu. Saatler içinde, ülkenin milletvekilleri fazla tartışmadan onayladı.

İlgili çevrim içi kutlamadan sonra Bukele, ucuz, kirletici olmayan enerji ile Bitcoin madenciliği yapmak için volkanlardan gelen enerjiyi kullanma fikriyle ilgilendiğini söyledi. Bugünkü video, El Salvador başkanının bunu çok ciddiye aldığını gösteriyor. Bukele, Dünya’da volkanik enerjiyle çalışan ilk halka açık Bitcoin madenciliği tesisinin açılışını kutlayabilir.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar