Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64644.65
5.70%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3104.71
4.42%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.66
6.07%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $558.3
2.53%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Riot Blockchain’in Bitcoin Üretimi Rekor Seviyelere Ulaştı!

Riot Blockchain, yılbaşından bugüne Bitcoin üretimini üç kattan fazla artırdı.

Clock
Paylaş
Riot Blockchain’in Bitcoin Üretimi Rekor Seviyelere Ulaştı!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli halka açık madencilik şirketi Riot Blockchain, Bitcoin üretiminin 2020’ye kıyasla üç kattan fazla arttığını açıkladı.

6 Ekim tarihinde yapılan bir duyuruya göre Riot, 2021 yılında şimdiye kadar 2.457 BTC (yaklaşık 135 milyon $) çıkardı. Bu sayı bir önceki yılın aynı dönemine göre %246 artışı temsil ediyor.

728×90 muhabbit - Riot Blockchain'in Bitcoin Üretimi Rekor Seviyelere Ulaştı!300x250 muhabbit - Riot Blockchain'in Bitcoin Üretimi Rekor Seviyelere Ulaştı!

Eylül ayı üretimi önceki yıllara göre dört kattan fazla artan Riot’un, geçen ay 406 Bitcoin ürettiği ve Eylül 2020 döneminde ise 91 BTC ürettiği belirtiliyor. 30 Eylül 2021 itibarıyla 3.534 Bitcoin’e (194.4 milyon $) sahip olan Riot’un, sahip olduğu her Bitcoin’i kendisinin çıkardığını söylüyor.

Riot, şu anda saniyede 2,6 exahash (EH/s) toplam hash oranı kapasitesini temsil eden yaklaşık 25.646 madencilik cihazından oluşan bir filoya sahip olduğunu iddia ediyor. Riot ayrıca, yeni birimler faaliyete geçtiğinde toplam hash gücünün 2,8 EH/s olacağını tahmin ederek, kasım ayı başına kadar ek 2.000 Bitmain Antminer S19J alacağını dile getiriyor. Ayrıca Bitmain’in Malezya tesisinden ekim ayının sonunda 4.000 Antminer S19J‘nin daha sevk edilmesi planlanıyor.

Riot, Üretilen Bitcoinler’i Satmıyor

Riot’un güçlü eylül performansına rağmen, firma yeni çıkarılan Bitcoin’lerinden hiçbirini satmadığını belirtiyor. Hatta bu konu MicroStrategy CEO’sunun da dikkatini çekmiş durumda. Michael Saylor, yakın zaman önce paylaştığı bir gönderide şu ifadelere yer verdi:

“Halka açık Bitcoin madencileri Bitcoin’lerini satmıyor, Bitcoin biriktiriyor. Oyun değişti.”

Riot ayrıca Teksas’ta kısa süre önce satın aldığı Whinstone Tesisinin inşaatının “24 saat” aktif bir şekilde çalıştığını ve tesisin dördüncü 100 megavatlık güç trafo merkezinin aralık ayına kadar kurulacağını tahmin ettiğini belirtiyor.

Riot, eylül ayı için güçlü sonuçlar yayımlayan halka açık tek madencilik firması değil, rakibi Marathon Digital Holdings de yakın zaman önce yaptığı bir açıklamada eylül ayında 340,6 BTC çıkardığını duyurdu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar