Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63857.14
3.55%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3050.54
2.62%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.02
4.41%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $556
3.02%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Putin: Kripto Paralar ile Petrol Ticareti için Erken!

Putin kripto paralar hakkında konuştu.

Clock
Paylaş
Putin: Kripto Paralar ile Petrol Ticareti için Erken!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol tarzı enerji kaynaklarının ticaretinde kripto paraların kullanılması için “henüz erken” bir safhada olduğuna inanıyor.

Putin, Rusya Enerji Haftası oturumunun ardından Perşembe günü CNBC’ye kripto para birimlerinin potansiyel kullanım durumları hakkında konuştu.

728×90 muhabbit - Putin: Kripto Paralar ile Petrol Ticareti için Erken!300x250 muhabbit - Putin: Kripto Paralar ile Petrol Ticareti için Erken!

Kremlin’in resmi internet sitesinde yayımlanan röportaj metnine göre cumhurbaşkanı, kripto para birimlerinin transferinin kolay ancak “çok istikrarsız” olduğunu belirtti.

Putin konu hakkında şu şekilde konuştu:

Kripto para ile petrol ticareti mi? Bunun hakkında fikir sahibi olmak için henüz çok erken, Bir yerden başka bir yere para aktarmak için kripto paralar iyi bir seçim. Ama ticari olarak incelerse, özellikle enerji kaynakları hakkında konuşacaksam, bence henüz erken.

Putin ayrıca Rus hükümetinin kripto para piyasasını yakında izlediğini belirtti ve sektörün gelişmeye ve evrimleşmeye devam ettiğini söyledi. Bunun yanı sıra Putin’e göre kripto para birimleri bir noktada “birikim aracı” olarak işlev görebilir.

Cumhurbaşkanı, kripto para birimlerinin “henüz yeteri kadar desteklenmediğini” belirtti.

Bunun yanı sıra Putin’e kripto para birimlerinin bir değeri var mı minvalinde bir soru sorulduğunda Putin, “hayır” dedi. Fakat Putin’e göre, kripto paraların enerji ticareti anlamında bir para birimi olup olmayacağı belirsiz.

Putin ABD Doları ile Ticaret Yapmaktan Memnun!

Bunun yanı sıra Rusya cumhurbaşkanı, ABD dolarının uluslararası rezerv varlığı olması konusundaki yorumlarını da dile getirdi.

Putin, konu hakkında şunları söyledi:

Dolar ödemelerini engellemek gibi bir niyetimiz yok. Şu ana kadar enerji kaynakları için dolar cinsinden ödeme aldığımız için memnunuz.

Bildiğiniz gibi Rus yetkililer, amatör yatırımcıların kripto para yatırımlarını sınırlamak istiyor. Daha öncelerde de Rusya Merkez Bankası’nın, kişisel yatırımcıları “bilinçsiz” kripto para alım satım işlemlerinden korumak adına kripto para borsalarındaki işlemleri yavaşlatmayı planladığı bildirilmişti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar