Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $60133.62
-4.21%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2959.71
-6.62%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $32.32
-6.59%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $571
-3.14%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Slovenya, Kripto Paraların Vergilendirme Yasasına Odaklandı!

Ülkede, kripto para varlıklarının ve işlemlerinin nasıl vergilendirileceğini belirlemek için yeni mevzuat hazırlandı.

Clock
Paylaş
Slovenya, Kripto Paraların Vergilendirme Yasasına Odaklandı!

Slovenya’daki yetkililer, ülkede kripto para varlıklarının ve işlemlerinin nasıl vergilendirileceğini belirlemek için yeni mevzuat hazırladı. Yerel basında çıkan haberlere göre, konuyu açıklığa kavuşturmayı amaçlayan öneri bu hafta halkın görüşüne sunuldu.

Sloven basınında çıkan haberlere göre, Maliye Bakanlığı, kripto para birimi vergilendirmesini düzenleyen bir yasa taslağı üzerinde halka açık istişareler başlattı. Mevzuat, bu yılın ağustos ayında açıklanan Slovenya Cumhuriyeti Mali İdaresi ( FURS ) tarafından yapılan tekliflere dayanıyor.

728×90 muhabbit - Slovenya, Kripto Paraların Vergilendirme Yasasına Odaklandı!300x250 muhabbit - Slovenya, Kripto Paraların Vergilendirme Yasasına Odaklandı!

Yapılacak olan bu yeni değişikliklerin kripto para varlıklara ilişkin vergi planını basitleştirmesi bekleniyor. Mevcut kurallara göre, dijital para işlemlerinden elde edilen vergilendirilebilir gelir, her durumda koşullara bağlı olacak ve vergi dairesi, vergi mükelleflerinin alımlar, satışlar ve dönüşümler arasında yaptığı çok sayıda işlemi kontrol edecek.

Yaklaşan düzenlemelere göre, devlet, kripto para birimini fiat parayla değiştiren kişiler için %10 sabit vergi kabul edecek. Bunun yanında dijital para ile yapılan alışverişlerde de aynı oran geçerli olacak. Sloven basınına göre, vergi yükümlülüğü için yıllık eşik 15.000 € (yaklaşık 17.500 $) olarak belirlendi.

Eğer yeni teklif onaylanırsa, yeni vergi rejimi, işletmelerinin bir varlığı olarak kripto para birimini elinde tutanları değil, yalnızca özel kişileri etkileyecek. Maliye Bakanlığı, verginin yürürlüğe girmesinden sonraki ilk birkaç yıl içinde yıllık 100.000 € (116.000 $) ile 500.000 € (580.000 $) arasında birikebileceğini tahmin ediyor.

AB Ülkeleri Vergilendirmeyi Tartışıyor

AB üye devletindeki vergi düzenlemeleriyle ilgili diğer konular, 1 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek olan gelir vergisi kanununda yapılacak değişiklikler şeklinde geliyor. Milletvekilleri, bunların daha ayrıntılı olarak Finans Komitesi tarafından görüşülmesine karar vermiş durumda.

Basında çıkan haberlere göre, kilit önerilerden biri sermaye üzerindeki vergiyi azaltmak ve genel gelir vergisi indirimini artırmak olarak belirtiliyor. Hükümetin bu niyeti, Sloven parlamentosunun 43 üyesinin planı desteklemesi ve üçünün aleyhte oy kullanması nedeniyle oylamayı boykot eden merkez sol muhalefet partileri tarafından eleştirildi.

Güneydoğu Avrupa’da küçük, Bitcoin dostu bir ülke olan Slovenya, Eski Kıta’da kripto paranın benimsenmesinde lider konuma geldi. Geçen yıl yayımlanan bir rapora göre, kafeler, restoranlar, oteller, kuaför salonları ve spor tesisleri, ülke genelinde hizmetleri ve teklifleri için çeşitli kripto para birimlerini kabul eden 1000’den fazla yer arasında yer alıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar