Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $66435.11
0.27%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3265.53
2.65%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $39.13
1.72%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $614.8
0.77%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Avustralyalı Düzenleyici (ASIC), Kripto Paralar Hakkında Düzenleyici Kılavuz Yayımladı!

Clock
Paylaş
Avustralyalı Düzenleyici (ASIC), Kripto Paralar Hakkında Düzenleyici Kılavuz Yayımladı!

Avustralya finans piyasaları düzenleyicisi, önümüzdeki aylarda ülkede faaliyet gösteren borsalarda kripto para birimi araçlarının listelenmesiyle sonuçlanabilecek ETP’ler ve diğer yatırım ürünlerinin piyasaya sürülmesi için yeni yönergeler yayımladı.

728×90 muhabbit - Avustralyalı Düzenleyici (ASIC), Kripto Paralar Hakkında Düzenleyici Kılavuz Yayımladı!300x250 muhabbit - Avustralyalı Düzenleyici (ASIC), Kripto Paralar Hakkında Düzenleyici Kılavuz Yayımladı!

Düzenleyici, lisans uygulamasına kripto para birimi hizmet sağlayıcılarına meşruiyet kazandıracak yeni bir “kripto para varlık” kategorisi ekledi. Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) haziran ayından bu yana aynı konuda danışmanlık yaptığı için şimdi sunulan yönergeler yeni bir gelişme olarak görülmedi. Son zamanlarda Avustralyalı piyasa katılımcıları arasında artan ilgi bu tür düzenleme gereksinimlerini de beraberinde getirmiş oldu.

ASIC yöneticisi Cathie Armor, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para varlıkları, ürün ihraççıları ve piyasa operatörleri tarafından mevcut düzenleyici yükümlülüklerini yerine getirirken dikkate alınması gereken benzersiz özelliklere ve risklere sahiptir.”

Yeni kılavuzların öncelikle kabul ve izleme standartları, kripto para varlıklarının gözetimi, fiyatlandırma metodolojileri ve risk yönetimi hakkında talimatlar içerdiği belirtiliyor. Ayrıca tüm bu gereksinimlerin, piyasanın belirli bir düzen dahilinde ilerlemesi için gerekli olduğu dile getiriliyor.

Güvenlik Ön Planda Olmalı

Bu yeni yönergelere ek olarak düzenleyici, kripto para saklama gerekliliklerini vurgulayarak, özel anahtarları saklamanın en iyi yolunun onları soğuk depoda, yani internete bağlı olmayan cüzdanlarda tutmak olduğunu söyledi. Ayrıca şirketlerin çok sayıda yedekleme yapması ve bunları ayrı alanlarda saklanması gerektiğini belirtti.

Armor ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Yayımladığımız iyi uygulamalar, yatırımcı korumalarını ve Avustralya’nın adil, düzenli ve şeffaf pazarlarını koruyacak şekilde bu yükümlülüklerin nasıl yerine getirilebileceğine dair pratik örnekler sunuyor.”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz zamanlarda, Avustralyalı düzenleyici, Avustralyalılara hizmet sunan lisanssız kripto para borsalarına karşı kripto para vadeli işlemlerine ve opsiyonlarına yatırım yapmanın riskleri hakkında bir bildiri yayımladı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar