Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64268.44
1.36%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3095.19
1.07%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.21
1.12%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $559.9
1.82%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

NEDİR

Decentraland (MANA) Nedir?

Decentraland hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.

Clock
Paylaş
Decentraland (MANA) Nedir?

Geçtiğimiz günlerde Metaverse kavramının popülerleşmesiyle öne çıkan Decentraland hakkında neler biliyorsunuz?

İnsanlar; SimCity, Minecraft ve Civilization gibi şehirlerin geliştirilebildiği oyunlara yıllarını harcadı.

728×90 muhabbit - Decentraland (MANA) Nedir?300x250 muhabbit - Decentraland (MANA) Nedir?

Oyunda mağlup ettiğimiz dijital düşmanlarımızın ötesinde, şehirleri geliştirmek için harcadığımız vakti bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor değil mi?

İşte burada Blockchain destekli bir oyun olan Decentraland devreye giriyor.

Decentraland Nedir?

Decentraland, Ethereum ağı üzerinde çalışan merkeziyetsiz bir sanal gerçeklik platformu olarak öne çıkıyor.

Decentraland evrenindeki oyuncular, geliştirdikleri ve sahip oldukları ögeleri bir üst seviyeye taşıyabilir ve bu ögeleri satarak para kazanabilir.

Decentraland’in ortak dünyasında oyuncular, blockchain desteğiyle kayıt altında tutulan arazileri satın alabilirler. Arazinin kendisi ve üzerine inşa edilen sanal mülkler, Ethereum sözleşmesinde saklanır ve LAND ismi verilen bir NFT halini alır.

LAND sahipleri, akıllı sözleşemelere kodlanmış arazilerinin kontrol hakkına sahip olur. Ayrıca oyuncular gerçek dünyaya benzer mekanları keşfedebilir, gezebilir ve ziyaretçi olabilir. Platform aynı zamanda oyuncuların da birbirleri ile etkileşim kurması için olanak tanır.

Decentraland’in kurucusu Esteban Ordano, Decentraland hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

Decentraland sayesinde kripto para birimlerinde uygulanan çözümlerin çoğunu VR sistemleri ile birleştirerek bir ekosistem yaratıyoruz. Bu çabalarımızın sonucu ise, yerel bir ekonomiye sahip olan sosyal bir metaverse’dür.

Decentraland’de Nasıl Arazi Satın Alabilirim?

LAND, Decentraland’in yerel kripto para birimi olan MANA ile satın alınabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi satın alınan bu sanal arazi, sahibi satmak isteyene kadar ona aittir. Oyun içinde yer alan hiçbir merkezi unsur, satın alınmış araziyi devralamaz ve uyunun merkeziyetsiz kavramını korumakla yükümlüdür.

MANA ile Neler Yapabilirsiniz?

Decentraland’in yerel kripto para birimi MANA, LAND gibi bir işlevsel bir tokendir ve Decentraland evreninde geçerlidir. Bu token, araziler, avatarlar, eşyalar ve koleksiyonları satın almak için kullanılabilir. MANA ayrıca, kripto para borsalarında da ticareti yapılabilen bir ERC-20 tokenidir.

MANA’nın sabit bir arzı vardır. Bununla beraber MANA karşılığında LAND satın alındığında o MANA’lar yakılır.

Decentraland’in Yaratıcıları Kim?

Decentraland, Esteban Ordano tarafından geliştirildi ve merkezi Pekin’de yer alıyor. Ordano, zamanında BitPay’de bir yazılım mühendisi olarak görev alıyordu ve Bitcore’un yaratıcısı olarak öne çıkıyor.

Decentraland’in Tarihçesi

2015 yılında kurulan Decentraland, Ağustos 2017’de ICO ile satışını yaptı. Bu satıştan toplanan 20 milyon $ ile geliştirmelere başlanan oyunda, Aralık 2017 tarihinde “LAND” lansmanı gerçekleştirildi. Bununla beraber 2018 yılında Decentraland’in arazi alım satım platformu açıldı. Geliştiriciler, kendi kreatif ögelerini yaratmaya başladı ve LAND satışları CryptoKitties hacminin iki katına çıktı. Bununla beraber Decentraland, Şubat 2020’de halka açık olarak çıkışını gerçekleştirdi.

Decentraland’in Geleceği

Decentraland’in nihai hedefi, oyun içinde insanların başkalarına arazi kiralayabileceği, ürün ve hizmetler için reklam panoları asabileceği ve oyun içinde kullanıcıların zaman geçirebileceği ögelere sahip olmasıdır. Bu sayede oyun, kendi ekonomisine sahip olacaktır.

Decentraland’in en büyük vaadi, blockchain teknolojisi ile geliştirilen oyunların, geleneksel oyunlar kadar ilgi çekici ve eğlenceli olabileceğidir.

MANA ve Meta

Facebook’un yeniden markalaşarak ismini Meta olarak değiştirmesi, MANA’nın fiyatını ani bir şekilde yükseltti. Bildiğiniz gibi Facebook, uzun bir süredir metaverse alanına yatırım yaptığını ve bu sektörün öncülerinden olmak istediğini belirtmişti.

Bu açıklamaların ardından MANA, ciddi bir fiyat artışı görerek %400 oranında arttı. MANA o gün, içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve 4.16 $’ı gördü. MANA an itibarıyla, OKEx, Huobi, Binance ve FTX gibi önde gelen kripto para borsalarından satın alınabilir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Nedir? içeriklerine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar