Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $66626
-0.45%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3229.03
0.46%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $38.87
-2.21%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $605.6
-0.36%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin Madenciliğinin Çevreye Olan Etkisini Sorguluyor!

Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin madencisi Greenidge’e madenciliğin çevreye olan etkisi hakkında sorular sordu.

Clock
Paylaş
Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin Madenciliğinin Çevreye Olan Etkisini Sorguluyor!

2 Aralık tarihinde Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin madenciliği yapan Greenidge Generation Holdings’in CEO’suna, Bitcoin madenciliği operasyonlarının çevreye olan etkisi hakkında sorular yöneltti.

Warren’ın şunları söyledi:

Greenidge’in, çevreye ve yerel topluluklar üzerindeki etkileri hakkında bilgi talep ediyorum! Çin’in kripto para madenciliği yasaklarından sonra artan taleple birlikte madenciliğin başka ülkelerde çoğalması kimseyi şaşırtmaz.

728×90 muhabbit - Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin Madenciliğinin Çevreye Olan Etkisini Sorguluyor!300x250 muhabbit - Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin Madenciliğinin Çevreye Olan Etkisini Sorguluyor!

Bitcoin madenciliği operasyonları Çin’in yasaklarından sonra ABD genelinde artmaya başladı. Greenidge, mayıs ayında emisyonları azaltmak ve karbon dengesini korumak için “carbon offset” satın aldığını duyurdu. Firma kendisini Amerika Birleşik Devletleri’nde %100 karbon nötr olan ilk Bitcoin madenciliği şirketi olarak tanımlıyor.

Greenidge temsilcileri yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

Tesisimiz New York’un tüm çevre standartlarını karşılıyor. Bunun yanında devletin yetersiz hizmet alan bir bölgesine ekonomik fırsat getiriyor. Kripto para madenciliğinde öncü olarak Senatörün sorularına yanıt vermeyi dört gözle bekliyoruz.

Warren, yıllardır kripto para madenciliği ile ilgili firmalara ve faaliyetlere sıcak bakmıyor. 2021 yılı boyunca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki madencilik operasyonları artmaya başladığından beri Warren, sektöre yönelik şüphelerini daha fazla dile getirmeye başladı.

Greenidge’in karbon dengeleme programını açıklamasından önce, New York Meclis Üyesi Anna Kelles, eyalette ticari Bitcoin madenciliğini üç yıl süreyle kapatmak için bir yasa tasarısı sundu. Bir elektrik işçileri sendikasının baskısı, nihayetinde bu tasarının yasalaşmasını engelledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar