Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $62641.19
-4.80%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3064.63
-4.03%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $33.98
-10.32%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $535.8
-6.20%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Kuzey Afrika Kripto Para Ticaretinde, Fas Öne Çıkıyor!

Ülke halklarının kripto paralara olan ilgisi dünya piyasasını etkileyecek güçte. Peki Fas ve diğer ülkelerde durum nedir?

Clock
Paylaş
Kuzey Afrika Kripto Para Ticaretinde, Fas Öne Çıkıyor!

Geçmişte kripto para ticaretini kısıtlayan yaptırımlarıyla öne çıkan Fas, 2021 yılında peer-to-peer (P2P) işlem hacimlerinin 6 milyon doları bulması ile Kuzey Afrika’nın lider ülkeleri arasında yer aldı.

İlginizi çekebilir: Blockchain Sözlüğü: Bilinmesi Gereken Kavramlar

728×90 muhabbit - Kuzey Afrika Kripto Para Ticaretinde, Fas Öne Çıkıyor!300x250 muhabbit - Kuzey Afrika Kripto Para Ticaretinde, Fas Öne Çıkıyor!

İlk 4’e Girdi

Kripto para ödeme şirketi Triplea‘dan alınan verilere göre Fas, 2021 yılında 6 milyon dolarlık P2P işlem hacimleri ile Kuzey Afrika’daki ilk 4 ülke arasına girdi. Fas’tan daha fazla hacim yakalayan diğer ülkeler ise; Nijerya, Güney Afrika ve Kenya oldu.

Triplea raporuna göre Fas halkının %2.4’ü yani 878,168 kişi kripto paralara sahip. Kenya’da bu oran %8.52 iken Güney Afrika’da %7.11 civarında. Bir diğer ülke Nijerya ise %6.31 ile onları takip ediyor.

Kripto paralar hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Fas hükümetinin kripto paralar ile ilgili yaptığı olumsuz açıklamaların aksine 2017 yılından bu yana ülkede kripto paralara yönelim artıyor. İlgili raporda ise şu ifadelere yer verildi:

Faslılar kripto paralara açık bir halk. Ülkedeki P2P Bitcoin ticareti yıllardır sabit olarak artıyor ve bu hacim 2020 yılında 2.18 milyon Fas dirhemine ulaşmıştı.

Fas merkez bankası Bank-Al-Maghrib‘den gelen “Dijital para birimlerini ve faydalarını araştıracağız” söylemlerinin üzerine ülke halkı kripto para ticaretine olan yönelişini durdurmayarak yatırımlarına devam etmişti. Görünen o ki Fas önümüzdeki yıllarda da bu ilgisini kaybetmeyecek.

Dünya Lideri Ukrayna

Ayrı araştırma raporunun sonuçlarına göre ise, 5.5 milyondan daha fazla kripto para sahibi vatandaşı ile Ukrayna liderliği elinde bulunduruyor. Bu liderlik oransal olarak ve Ukrayna halkının %12.73’ü kripto para ekosisteminin içerisinde.

Bitcoin ile ilgili daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Oransal olarak dünyada ikinci sırada ise Rusya bulunuyor ve Rusların %11.91’i kripto para yatırımcısı. Rusya’yı Venezuela takip ediyor ve ülkedeki oran ise %10.34. Bu üçlüyü takip eden dördüncü ülke ise %8.52 ile Kenya.

Dünya genelindeki yatırımcı portföyüne baktığımızda ise şu sonuçlarla karşılaşıyoruz:

  • Yatırımcıların %79’u erkek ve %21’i kadın.
  • Kripto para yatırımcılarının %58’i 34 yaşından küçük.
  • Yatırımcıların %82’si lisans ve üzeri mezuniyete sahip.
  • Yıllık geliri 100 bin dolardan fazla olan yatırımcı oranı ise %36.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar