Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70802
2.46%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3567.11
2.17%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.74
1.43%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $583.8
1.87%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Çin’in Devlet Destekli Projesi, NFT’ler İle İlgilenmeye Başladı!

Yapılan açıklamada NFT’lere destek verileceği bildirildi.

Clock
Paylaş
Çin’in Devlet Destekli Projesi, NFT’ler İle İlgilenmeye Başladı!

Çin devleti tarafından desteklenen blok zinciri dağıtım altyapısı platformu “Blok Zinciri Hizmetleri Ağı (BSN)”, NFT’leri desteklemeye yakın görünüyor. Yapılan açıklamada NFT’lere verilecek olan desteğin, kripto para birimlerine veya kamu blok zincirlerine bağlı olmaması koşuluyla mümkün olabileceği belirtiliyor.  

728×90 muhabbit - Çin'in Devlet Destekli Projesi, NFT'ler İle İlgilenmeye Başladı!300x250 muhabbit - Çin'in Devlet Destekli Projesi, NFT'ler İle İlgilenmeye Başladı!

Yerel haber ajansı South China Morning Post’a göre BSN, yeni geliştireceği proje kapsamında Çinli şirketlerin ve yatırımcıların, Çin yuanı karşılığında NFT’lere ulaşabilmesini sağlayacak. Bu kapsamda oluşturulacak altyapı BSN Dağıtılmış Dijital Sertifika (BSN-DDC) olarak adlandırılacak ve 2022 yılının son çeyreğinde kullanıma sunulmuş olacak.  

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bilindiği üzere halihazırda Çin’deki kamu ağlarındaki düzenleyici kısıtlamalar bulunması nedeniyle, BSN, açık izinli blok zincirleri kullanıyor. Bu kapsamda, South China Morning Post’a göre, Cosmos blok zinciri ağı ve dijital fatura hizmeti sağlayıcısı Baiwang gibi yaklaşık yirmi ortak, BSN-DDC ile birlikte çalışıyor.

Hatta proje üzerinde çalışan bir geliştirici, yaptığı bir açıklamada, Çin’in NFT’lerinin birçok alanda kullanılabilir alanda olacağını belirtti. Bu alanlar arasında ise diplomalar ve araba plakalarını kapsayan kullanım durumları yer alıyor. Böylece NFT’lerin alınıp satılması durumunda endüstrinin oldukça fazla kâr edebileceği belirtiliyor.  

Son dönemlerde popülerliği artan NFT sektörü 2021’de dijital sanat dünyası ile başladığı çıkışını, teknolojinin kullanım alanları, moda, gazetecilik ve oyun gibi diğer alanlarla da sürdürmeye devam ediyor. Burada önemli olan nokta ise genel olarak kripto para alanına karşı olumsuz duruş sergileyen Çin’in, şimdi daha fazla kullanım için adım atması şaşırtıcı bir girişim olarak görülüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar