Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70724
-0.82%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3568.65
-2.20%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.11
-1.92%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $583.6
0.09%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Bankalar, Hizmetlerine Kripto Paraları Eklemeye Devam Ediyor!

Bankalar, verdikleri hizmetlere kripto paraları da eklemeye başladı.

Clock
Paylaş
Bankalar, Hizmetlerine Kripto Paraları Eklemeye Devam Ediyor!

Kripto paraların popülerliği artmaya devam ettikçe, bu alanda geri kalmak istemeyen kuruluşlar, verdikleri hizmetlere kripto paraları da eklemeye başladı.

Son olarak bir Alman çevrim içi bankası olan N26, bu yıl kripto para ticareti işine gireceğini duyurdu. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Max Tayenthal tarafından yapılan duyuruda, küreselleşmek yerine kripto para birimine odaklanmanın daha iyi bir fikir olabileceği düşüncesi ile bu girişimin gerçekleştirileceği belirtildi.

728×90 muhabbit - Bankalar, Hizmetlerine Kripto Paraları Eklemeye Devam Ediyor!300x250 muhabbit - Bankalar, Hizmetlerine Kripto Paraları Eklemeye Devam Ediyor!

Ocak 2021 itibarıyla 7 milyondan fazla müşterisi olan N26, bu hizmetleri başlatmadan önce İngiltere ve ABD’ye ofisler açarak genişleme kararı almıştı. Ancak son olarak alınan bu karar neticesinde banka, İngiltere’de ve ABD’deki faaliyetlerine de son vereceğini açıkladı.

Konu ile ilgili olarak Financial Times’a açıklama yapan Max Tayenthal, şu ifadelere yer verdi:

“Şirketi ABD’de piyasaya sürmek yerine, kripto para işi kurmalı mıydık? Geriye dönüp bakıldığında, bu akıllıca bir fikir olabilirdi.”

Geçtiğimiz yıl 7,8 milyar Euro değere sahip olan banka genel olarak kendisini başarılı bulurken, Alman düzenleyicisi Bafin’den gördükleri düzenleyici baskının, şirketin daha da büyümesinin önüne geçtiğini belirtti.

Son bir yıl içinde sürekli kontrol altında olan şirkete, Alman düzenleyici her ay kabul edebileceği müşteri sayısına bir üst sınır koydu. Bu sınır kapsamında ise şirketin sunduğu hizmetlerden yararlanmak için yalnızca 50 bin müşteri oturum açabiliyor. Şirket, üst sınır uygulanmadan önce geçen yıl ayda ortalama 170.000 müşteri alabiliyordu. Şimdi ise yetkililer, şirketin büyümesini etkileyen bu sınırı kaldırmak için N26’nın düzenleyicilerle birlikte çalışabileceğini sık sık dile getirmeye devam ediyor. Bununla ilgili olarak ise şirket yöneticisi tarafından şu ifadelere yer verildi:

“Düzenleyici kurallara karşı bir planımız var. Ne yapılması gerektiğine dair bir anlayışımız da var ve bunu uygulayabiliyoruz.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar