Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70799.99
1.96%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3565.2
1.46%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.57
0.68%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $585
1.74%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

MUHABBİT ÖZEL

Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!

Generation Crypto’nun verilerine göre, son 30 günde geliştirici aktivitesi en yüksek olan DeFi projeleri hangileri?

Clock
Paylaş
Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!

Generation Crypto’nun santiment.net üzerinden aldığı verilere göre hazırladığı son 30 günde geliştirici aktivitesi en yüksek olan DeFi projeleri listesinden ilham alarak sizler için geliştirici aktivitesi en yüksek 5 DeFi projesini ve token’larını derledik.

728×90 muhabbit - Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!300x250 muhabbit - Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!

Mdex

Mdex, 2021 yılının Ocak ayında piyasaya giriş yapmıştı. Yaklaşık 1 yıllık sektör hayatında gösterdiği gelişim ile beğeni toplayan Mdex, Huobi üzerinde kurulan merkeziyetsiz bir platform. Huobi Eco Chain (Heco) dışında Binance Smart Chain (BSC) ve Ethereum Blockchain’i üzerinde de yer alarak çoklu zincir dağılımını başarıyla gerçekleştiriyor. Merkeziyetsiz dünyanın avantajları ile “merkezi” bir borsanın avantajlarını birleştiriyor.

Mdex, son 30 günde gerçekleştirdiği geliştirici aktivitesiyle listenin lideri olmaya hak kazandı. 30 günlük fiyat değişimi neredeyse %20’lik bir fiyat kaybını gösterse de geliştirici aktivitesi, piyasa değeri olarak lider durumdaki DeFi platformlarını geride bıraktı.

g0MGYZw9 - Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!
MDX tüm zamanlar fiyat grafiği

Mdex’in token’ı MDX şu anda (14 Ocak 2022/17.52) yaklaşık olarak 0,307 dolardan işlem görmekte. Son 30 günde %18’lik bir fiyat düşüşü yaşayan MDX’in piyasa değeri 258.079.131 dolar olmakta.

Uniswap

DeFi dünyasının en popüler platformu Uniswap, geliştirici aktivitesi olarak Mdex’in gerisinde kalarak ikinci sıraya yerleşiyor. Uniswap, Ethereum Blockchain’i üzerinde bulunan ERC-20 token’larının alım satımını akıllı sözleşmeler üzerinden merkeziyetsiz bir şekilde gerçekleştirmek üzere kuruldu.

DeFi sektörünün ilk meyvelerinden biri olan Uniswap, oldukça büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmaktadır. Bu kitleye rağmen, geliştirici aktivitesi bu “yarışta” Mdex’in gölgesinde kaldı.

O7fxGkXp - Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!
UNI tüm zamanlar fiyat grafiği

Son 1 yıl içerisinde %148,2’lik bir fiyat artışı yaşayan Uniswap’in token’ı UNI, şu anda (14 Ocak 2022/18.25) 15,58 dolardan işlem görmekte. Bununla birlikte Uniswap’in piyasa değeri 9,6 milyar doları buluyor.

DeFiChain

Hibrit bir Blockchain yapısına sahip olan DeFiChain, hem proof of stake hem de proof or work konsensüsünü destekliyor. Birkaç blokta bir Bitcoin Blockchain’ine bağlanmaktadır. Tam adı DeFi Blockchain olan DeFiChain’in amacı, Bitcoin’in finansal istikrarı ve şeffaflığı ile DeFiChain’in ölçeklendirilebilme ve fonksiyonelliğini birleştirerek Bitcoin ile iyi çalışan en iyi Blockchain oluyor.

DeFiChain’in geliştiricileri bu amaç doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu çalışmaların meyvesi olarak da projede son 30 gün içerisinde tam tamına 116 geliştirme yapılmış. Bu da DeFiChain’i geliştirici aktivitesi sıralamasına göre 3. sıraya taşımakta.

LBK8vCQb - Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!
DeFiChain (DFI) tüm zamanlar fiyat grafiği

DeFiChain’in token’ı DFI, şu anda (14 Ocak 2022/18.40) 3,009 dolardan işlem görmektedir. Bununla birlikte DFI, son 1 yıl içerisinde %21,6’lık bir fiyat artışı yaşamıştır.

Liquity

Liquity, teminat olarak kullanılan Ethereum’a (ETH) karşı %0 faiz ile “kredi” veren merkeziyetsiz bir lending (borçlanma) protokolü olmaktadır. Projede tek desteklenen teminat ürünü Ethereum olmaktadır.

Liquity’nin Kurucusu Robert Lauko daha önce Blockchain sektöründe çok önemli bir yere sahip olan DFINITY’de çalışmıştır. DFINITY’de Internet Computer projesinde yer alan Lauko’nun Liquity projesinin başında olması, birçok yatırımcı ve geliştiricinin projeye güven duymasını sağladı.

ArdjW3f6 - Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!
Liquity (LQTY) tüm zamanlar fiyat grafiği

Başlatıldığı günden beri durmadan geliştirme yapmaya devam eden Liquity, son 30 günde 93 geliştirme ile listenin üçüncü sırasında yer alıyor.

Liquity’nin token’ı LQTY, şu anda (14 Ocak 2022/18.45) 6,58 dolardan işlem görmekte. Piyasa değeri 98.306.562 dolar olan Liquity’nin son 30 günde %13,6 oranında fiyat artışı yaşadığı gözlenmekte.

Maker

Maker, 2017 yılının Aralık ayında MakerDAO tarafından piyasaya sürüldü. İlk DeFi projelerinden biri olan Maker, Amerikan dolarına sabitlenen DAI token’ının fiyatının stabil kalması için kullanılan bir akıllı sözleşme platformu olmaktadır.

DAO namıdiğer “Decentralized Autonomous Organization” kendi kendini yöneten “merkeziyetsiz organizasyon” anlamına geliyor. Yani MakerDAO, topluluk tarafından otonom bir yönetim sürecine sahiptir, topluluktaki her üyenin fikri önemlidir. Maker (MKR), topluluk tarafından yönetilen merkeziyetsiz token DAI’nın işletilmesini sağlıyor.

Oadf7B9Q - Geliştirici Aktivitesi En Yüksek 5 DeFi Projesi!
Maker tüm zamanlar fiyat grafiği

Neredeyse 2 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Maker, şu anda (14 Ocak 2022/18.50) 2 bin 111 dolar civarından işlem görmektedir. Son 1 yıl içerisinde yaklaşık %40’lık bir fiyat artışı yaşayan Maker (MKR), kripto para yatırımcıları tarafından oldukça revaçta olmaktadır.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar