Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70412.61
0.56%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3576.49
0.17%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.28
-1.31%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $585.9
1.42%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Ethereum

Ethereum Kurucusu 6.7 Milyar Dolarlık SHIB Token’ı Nasıl Elden Çıkardığını Anlattı

Up Only isimli podcast programında konuşan Vitalik Buterin’e göre yüksek miktarlardaki kripto paraları elden çıkarmak sanıldığından daha zor

Clock
Paylaş
Ethereum Kurucusu 6.7 Milyar Dolarlık SHIB Token’ı Nasıl Elden Çıkardığını Anlattı

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, 23 Ocak Pazar akşamı konuk olarak katıldığı Up Only isimli podcast programında 6.7 milyar dolar değerindeki SHIB token’larını nasıl elinden çıkarttığını anlattı.

728×90 muhabbit - Ethereum Kurucusu 6.7 Milyar Dolarlık SHIB Token’ı Nasıl Elden Çıkardığını Anlattı300x250 muhabbit - Ethereum Kurucusu 6.7 Milyar Dolarlık SHIB Token’ı Nasıl Elden Çıkardığını Anlattı

Dogecoin’den esinlenerek oluşturulan Ethereum temelli bir MEME token olan SHIB, geçtiğimiz yıl değerini ciddi anlamda artırdı ve %40.000.000’a varan astronomik oranları bazı yatırımcılarına gösterdi. SHIB altın çağını yaşarken, Mayıs 2021 tarihinde kimliği belirsiz bir geliştirici grubu, SHIB token arzının %50’sini Buterin’e hediye etti. Böylece Buterin’in yaklaşık $8 milyar değerinde SHIB’i olmuş oldu. Kripto para geliştiricilerinin bu transferi yapmaktaki amacı, piyasadaki SHIB arzını azaltarak talebi artırmaktı.

İlginizi çekebilir: Bitcoin vs Ethereum: Aradaki Fark Nedir?

Aniden beklenmedik bir zenginlik ile karşı karşıya kalan Buterin’in ilk işi aldığı hediyeyi çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlamak oldu. Örneğin, Hindistan Covid Kripto Para Yardım Fonu bu süreçte Buterin’den 1.2 milyar dolar değerinde bağış aldı. Ancak bağışlanan miktar Buterin’in SHIB token varlığının çok küçük bir kısmını oluşturuyordu. Hediye edilen SHIB token’ların %90’ı Buterin tarafından yok edildi. Buterin bu davranışının altında yatan sebebi ise o döne, şu sözlerle açıkladı:

Bu tarz bir gücün merkezi olmak istemiyorum.

Vitalik Buterin 962x600 - Ethereum Kurucusu 6.7 Milyar Dolarlık SHIB Token’ı Nasıl Elden Çıkardığını Anlattı
Vitalik Buterin

Buterin SHIB token’lardan zorlu Ethereum işlemleri ile kurtuldu

Peki Buterin SHIB coin’lerinden tam olarak nasıl kurtuldu? Buterin’in anlatımına göre fonlar, farklı kağıtlara yazılmış şifreleri ile soğuk cüzdanda tutuluyordu. Özel anahtarı elde edebilmek için şifrenin tamamına ihtiyacı olan Buterin, şifrenin yalnızca bir kısmına sahipti. Şifrenin geri kalanı ise Kanada’daki ailesindeydi. Hemen ailesini arayan Buterin şifrenin diğer kısmını da elde ettikten sonra fonlara ulaştı.

Fonlara ulaştıktan sonra bir QR kod oluşturma uygulaması indiren Buterin, İşlemin QR kodunu telefonundan taradı, bilgisayara kopyaladı ve sonra da etherscan.io/push TX adresine yükledi. Geriye yalnızca tokenları elden çıkarmak kalmıştı.

Olayın aynı anda hem ürkütücü hem de eğlenceli olduğunu ifade eden Buterin, daha önce hiç bu kadar para ile karşı karşıya kalmadığını söyledi ve ekledi:

Bu ürkütücü macera belki de bir gün bir James Bond filmine konu olur, kim bilir…

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar