Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70831.79
2.01%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3573.91
2.07%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.25
1.19%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $585.7
-0.43%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Kripto Para Firmaları Piyasa Manipülasyonunun Önüne Geçmek İçin Kolları Sıvadı

Kripto para dünyasındaki en büyük firmalardan bazıları, kripto piyasalarına yönelik güveni artırmak için bir koalisyon kurdu.

Clock
Paylaş
Kripto Para Firmaları Piyasa Manipülasyonunun Önüne Geçmek İçin Kolları Sıvadı

Stablecoin üreticisi Circle, Anchorage Digital ve kripto para borsası Huobi Global dahil olmak üzere bir grup kripto para şirketi, sektördeki piyasa manipülasyonlarının önüne geçmek amacıyla yeni bir koalisyon kurdu.

Kripto Para Piyasası Bütünlük Koalisyonu” olarak isimlerini duyuran şirketler birliği, sektördeki diğer firmalara “piyasa bütünlüğü” sağlama çağrısında bulundu.

728×90 muhabbit - Kripto Para Firmaları Piyasa Manipülasyonunun Önüne Geçmek İçin Kolları Sıvadı300x250 muhabbit - Kripto Para Firmaları Piyasa Manipülasyonunun Önüne Geçmek İçin Kolları Sıvadı

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Çağrının amacı piyasadaki sahtekarlık potansiyelinin ve müşterilerin korunması gerekliliğinin bilincinde olmak olarak belirtildi. Koalisyonu bir araya getiren öncü firma olan Solidus Labs’in Düzenleyici İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kathy Kraninger birliğin misyonunu şu sözlerle ifade etti:

Burada adil ve düzenli bir sisteme odaklanan, ayrıca meydana gelebilecek suistimalleri önlemeye çalışan kuruluşlara ihtiyacımız olduğunu kabul ediyoruz.

Kripto Paralara Yönelik Düzenleme Çağrıları Artıyor

Koalisyon, kripto para piyasasının dünya genelinde pek çok düzenleme tartışması ile boğuştuğu kritik bir dönemde meydana geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler sık sık sektörün daha sıkı tüketici koruma yasalarına sahip olması gerektiği çağrısında bulunuyor.

Kripto Paralar 1 901x600 - Kripto Para Firmaları Piyasa Manipülasyonunun Önüne Geçmek İçin Kolları Sıvadı
Kripto Paralar

Gensler aynı zamanda merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörünün de kayıt dışı menkul kıymetlerle dolu olabileceği konusunda uyarılarını düzenli olarak yineliyor. Gensler’den Ekim 2021’de gelen bir açıklamaya göre, eğer gerekli düzenlemeler ve yasalar oluşturulmazsa DeFi sektörü “kötü bir şekilde sonlanmaya mahkum”.

İngiltere’de ise Mali Girişimler Otoritesi (FCA) kripto paralara yatırım yapmaları halinde “tüm paralarını kaybetmeye” hazır olmaları gerektiğinin altını çizerek halkı sektöre karşı uyarıyor.

Dijital paralara yönelik uyarıların bu denli sık ve katı olmasının sebeplerinden biri sektörde aktif olan birtakım önde gelen firmaların problemli tutumları olarak gösteriliyor.

Çeşitli yaptırımlar ve suç duyurularının hedefi olan kripto para borsası Binance bu şirketlerin başında geliyor. Bunlara ek olarak Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya yönelik 2022 yılının başında gerçekleştirilen bir soruşturma, Zhao’nun borsada yer alan yasal boşluklara dair uyarıları dahi görmezden geldiğini ortaya koydu.

Yeni kurulan koalisyonun dijital para piyasaları üzerinde nasıl bir etkisinin olacağını zaman gösterecek gibi duruyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar