Hindistan Maliye Bakanı, Kripto Paralar Konusunda Küresel İş Birliği Çağrısında Bulundu!
Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ortak bir standart belirlemek ve alanda sınıflandırma oluşturmak için kripto paralar konusunda küresel iş birliği çağrısında bulundu.
Hindistan parlamentosunun alt meclisi Lok Sabha’da kripto paralarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Nirmala Sitharaman, Hindistan Merkez Bankası’nın finansal istikrar için risk oluşturduğu gerekçesiyle hükümetin kripto paraların kullanımını yasaklaması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Fakat hükümetin daha küresel bir yaklaşımla konuyu ele almak istediğini belirtti:
“Düzenleme ya da yasaklama için konuyla ilgili risklerin ve faydaların değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun için de ortak sınıflandırma ve standartların belirlenmesi, önemli uluslararası iş birliğinden sonra etkili olabilir.”
Nirmala Sitharaman
Nirmala Sitharaman ayrıca Hindistan Merkez Bankası’nın kripto paraların değeri konusundaki duruşunun spekülasyona dayandığını da yineledi. Çünkü fiat para (itibari para) birimlerinin değeri, para politikası ve yasal ihale statüsü ile sabitlenir. Bununla birlikte, kripto paraların değeri ise sadece iyi sabitlenmemiş yüksek getirilerin spekülasyonlarına ve beklentilerine dayanır.
Hindistan Merkez Bankası, Kripto Paralara Karşı Soğuk Tutumunu Koruyor!
Hindistan Merkez Bankası (RBI), 2013’ten beri kripto para karşıtı bir duruş sergileyerek dijital varlıklara yatırım yapılmasına karşı yatırımcıları sık sık uyardı. Hatta bankaların kripto para şirketlerine hizmet sunmasını 2018’de yasakladı. Fakat 2020’de bir yüksek mahkeme kararından sonra bankacılık yasağı kaldırıldı.
Hindistan hükümeti henüz yeni başlayan kripto para sektörüne yasak ya da düzenleme getirme konusunda kararsız. Yine de gelişmekte olan endüstriye zarar veren iki vergi kanununu uygulamak için hızlı davrandı.
İlginizi çekebilir: Hindistan, Kripto Paralardan Yüzde 30 Vergi Alacak!
Parlamentonun ocak ayındaki oturumunda maliye bakanı gerçekleşmemiş kazançlar üzerinden yüzde 30 vergi ve kaynakta yüzde 1 vergi indirimi (TDS) açıkladı. Aslında karar uygulanırken ülkenin kumar ve bahis yasalarından büyük ölçüde ilham alındı. Bu yüzden yeni yüzde 30’luk verginin yürürlüğe girmesinden kısa süre sonra borsalarda işlem hacminde anında düşüşler yaşandı. İşlem hacimleri ve trader faizleri, 1 Temmuz’da %1 TDS’nin yürürlüğe girmesinin ardından biraz daha düştü.
Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.