Metaverse Avatar Platformu Ready Player Me, Rekor Yatırım Aldı!
İnsanların metavers’te kullanılabileceği sanal avatarlar oluşturmasına olanak tanıyan bir platform olan Ready Player Me, mevcut ayı piyasasına rağmen, düzenlediği finansman turunda 56 milyon dolar topladı.
Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki yatırım turuna, Konvoy Ventures, Collab Currency, Taavet Hinrikus ve Sten Tamkivi’nin Plural Platform’u ve komedyen Kevin Hart’ın Hartbeat Ventures’ın da dahil oldu. Bunların yanında Roblox kurucu ortağı David Baszucki, Twitch kurucu ortağı Justin Kan da dahil olmak üzere yüksek profilli melek yatırımcılar da turu destekledi.
Ready Player Me’nin kurucu ortağı ve CEO’su Timmu Toke, anlaşmanın bir parçası olarak, a16z’den Jonathan Lai ve Plural’dan Tamkivi’nin de Ready Player Me’nin yeni oluşturulan yönetim kuruluna katıldığını söyledi.
Player Me Avatar Sistemi
Ready Player Me avatar sistemi yeni bir girişim değil. Toke, 2014 yılında Tencent, Verizon ve HTC gibi şirketler için özel avatar sistemleri oluşturan Wolf3D adlı bir şirketle çalışmalara başladığını belirtiyor. Ready Player Me platformu da bu Wolf3D’nin teknolojisine dayanıyor. Toke, yıllar içinde şirketin donanım ürettiğini, yaklaşık 100 kamerayla 20.000’den fazla kişiyi taradığını ve yaklaşık iki yıl önce Ready Player Me’yi ortaya çıkarmasına izin veren özel bir yüz tarama veri tabanı topladığını belirtiyor.
Ready Player Me’nin genel amacının metaverse’ü büyütmek olduğunu belirten Toke, günümüz oyunlarının ve sanal dünyalarının, her oyun ve sanal platform için yeni varlıklar satın alınması gereken “kapalı ekosistemler” olduğunu söylüyor.
İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?
Hem doğrudan kullanıcılara hem de geliştiricilere hitap eden Ready Player Me, kullanıcıların platformunda ücretsiz olarak avatarlar oluşturmasına imkan sağlıyor. Ayrıca, geliştiriciler, kullanıma hazır avatarları ücretsiz olarak getirmek için platformu uygulamalarına entegre edebiliyorlar.
Hatta Toke, VRChat, Somnium Space ve Nike’ın sahip olduğu NFT stüdyosu RTFKT dahil olmak üzere 3.000’den fazla ortağın Ready Player Me platformunu entegre ettiğini söylüyor. Adidas ve Dior gibi en iyi moda markaları, kullanıcılarının özel avatarlar yapmasına izin vermek için firmayla birlikte çalışıyor.
Toke, bir sonraki adımın avatarlar için “içerik araçları” oluşturmak olduğunu belirtiyor. Bunun da herkesin avatarlar için aksesuarlar yaratabileceği anlamına geleceğini söylüyor.
“Herhangi bir sanatçının veya yaratıcının yer alabilmesi, varlıklar oluşturabilmesi ve bunları açık pazarda satabilmesi için platformumuzu ölçeklendirecek araçlar oluşturuyoruz.”
Ready Player Me, genişleme planlarını karşılamaya yardımcı olmak için, şu anda kripto para ve diğer sektörlerde işten çıkarmaların yaygın olduğu bir zamanda ekibini ölçeklendiriyor. Toke, firmanın mevcut çalışan sayısının yaklaşık 50 olduğunu ve önümüzdeki yıl çalışan sayısını ikiye katlamayı planladığını söyledi.
Küresel Metaverse Pazarı Büyüyor
Ready Player Me’nin elde etmiş olduğu finansman, Meta’nın Horizon Worlds metaverse oyununun ilk çıkışından sonra ilkel görselleri nedeniyle yoğun eleştiri altında kalmasından kısa bir süre sonra geliyor.
Sektörde artan rekabetle birlikte, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, ticari markasını blok zinciri ve metaverse ile ilgili projelerde kullanabilmesi için Miley Cyrus’un adını da tescil ettirdi. Yine kısa süre önce küresel bir yatırım yönetimi şirketi olan Invesco, sektöre girmek için Metaverse Fonunu tanıttı.
Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre oyun endüstrisinde metaverse kullanımı özellikle koronavirüs salgını sonrasında arttı. Grand View Research, Inc., 2030 yılına kadar küresel metaverse pazarının 678,8 milyar dolarlık bir değere ulaşacağını belirtiyor. Bununla birlikte, pazarın % 39,4’lük büyümesi bekleniyor.
Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.