Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63130.05
0.36%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2602.99
2.23%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $27.32
0.11%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $583.7
2.57%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Alex Lab, 4 Milyon Dolarlık Saldırıyı Kuzey Koreli Lazarus Grubuna Bağladı

Clock
Paylaş
Alex Lab, 4 Milyon Dolarlık Saldırıyı Kuzey Koreli Lazarus Grubuna Bağladı

Bitcoin DeFi uygulaması Alex Lab, Mayıs ayında yaşanan ve yaklaşık 4,3 milyon dolarlık kayıpla sonuçlanan saldırıyı, Kuzey Kore destekli siber saldırı grubu Lazarus Group’a bağladı. Kripto dedektifi ZachXBT tarafından yürütülen kapsamlı bir soruşturmanın ardından Alex Lab, saldırıyı Lazarus Group ile ilişkilendiren önemli işlem kanıtlarını tespit etti.

728×90 muhabbit - Alex Lab, 4 Milyon Dolarlık Saldırıyı Kuzey Koreli Lazarus Grubuna Bağladı300x250 muhabbit - Alex Lab, 4 Milyon Dolarlık Saldırıyı Kuzey Koreli Lazarus Grubuna Bağladı

Alex Lab, Lazarus Grubunun 4 Milyon Dolarlık Saldırısını Ortaya Çıkardı

Ekip çalınan varlıkların izini sürmede kritik olan iki adresi detaylandırdı. Saldırının sonuçlarını ele almak ve kaybedilen varlıkları geri kazanmak için uluslararası kolluk kuvvetleri ve siber güvenlik uzmanlarıyla işbirliği yapıyorlar.

16 Mayıs’ta Alex Lab, fishing saldırısı yoluyla ele geçirilen özel anahtarların kullanılmasıyla bir istismara uğradığını açıklamıştı. Bu da ALEX protokolünden bazı varlıkların boşaltılmasına neden oldu. Certik saldırının yaklaşık 4,3 milyon dolarlık kayıpla sonuçlandığını doğruladı.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar