Muhabbit

BITCOIN

Spot Bitcoin ETF’leri Pozitif Akışı Sürdürüyor

Clock
Paylaş
Spot Bitcoin ETF’leri Pozitif Akışı Sürdürüyor

Salı günü ABD’deki spot bitcoin ETF’lerine 216,33 milyon dolarlık net giriş oldu. Bu pozitif akış serisinin üçüncü gününe işaret ediyor. En büyük spot Bitcoin fonu olan BlackRock’un IBIT’i 121,03 milyon dolarlık girişle başı çekti. Fidelity’nin FBTC’si ise 90,95 milyon dolarlık net giriş kaydetti. SoSoValue verilerine göre Ark Invest ve 21Shares’in ARKB’sine ise 43,3 milyon dolarlık giriş oldu.

Bitcoin ETF’leri Üçüncü Gününde Pozitif

Buna karşın ikinci en büyük Bitcoin ETF’si olan Grayscale’in GBTC’si 37,5 milyon dolarlık çıkış bildirdi. Bitwise’ın BITB’si de 4,72 milyon dolarlık net çıkış yaşadı.

Salı günü 11 spot Bitcoin fonunda toplam 1,19 milyar dolarlık işlem gerçekleşti. Bu ETF’ler Ocak ayından bu yana toplamda 15,27 milyar dolarlık net giriş biriktirdi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Salı günü Capitol Hill konuşmasında ABD ekonomisinin artık aşırı ısınmadığını ve işgücü piyasasının “tamamen dengede” göründüğünü belirtti. Yatırımcılar Perşembe günü açıklanacak olan işsizlik başvuruları ve tüketici fiyat endeksi gibi önemli ABD ekonomik verilerini bekliyor.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar