Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63320
0.91%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2566.98
1.20%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $27.47
2.23%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $584.5
3.29%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

ABD’de Senatör Stabenow’un Kripto Yasa Tasarısı Eylül’e Ertelendi

Clock
Paylaş
ABD’de Senatör Stabenow’un Kripto Yasa Tasarısı Eylül’e Ertelendi

ABD Senatosu’nda Senatör Debbie Stabenow tarafından hazırlanan kripto para düzenleme yasa tasarısının oylaması, destek bulunamaması nedeniyle eylül ayına kaldı. Stabenow, tasarıyı çarşamba günü bir işaretleme oturumunda sunmayı planlıyordu. Ancak Komite’deki üst düzey Cumhuriyetçi Senatör John Boozman’dan yeterli destek bulamadı.

728×90 muhabbit - ABD'de Senatör Stabenow'un Kripto Yasa Tasarısı Eylül'e Ertelendi300x250 muhabbit - ABD'de Senatör Stabenow'un Kripto Yasa Tasarısı Eylül'e Ertelendi

Tasarının İçeriği ve Geleceği

Stabenow’un tasarısı, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’na (CFTC) dijital emtialar üzerinde yetki vererek, kripto şirketlerinin yeterli sermaye rezervlerine sahip olmasını ve sıkı siber güvenlik standartlarına uymasını gerektirecek. Ayrıca tasarı, perakende müşterilere varlıkları hakkında doğru bilgi sağlanmasını amaçlıyor.

Ron Hammond, Blockchain Association’da hükümet ilişkileri direktörü, tasarının temmuz sonuna kadar tamamlanamayacağını belirtti. Tasarının metninde ve siyasi olarak hala çözülmemiş birçok sorun olduğunu ifade etti. Eylül ayında yasa tasarısının tekrar gündeme gelecek ve her iki tarafın da daha fazla destek bulması umuluyor.

Bu arada Temsilciler Meclisi, mayıs ayında Cumhuriyetçilerin öncülüğünde bir kripto piyasa yapısı tasarısını kabul etti. Bu tasarı, CFTC’ye dijital emtialar üzerinde yeni yetkiler verirken, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) “yatırım sözleşmesi kapsamında sunulan dijital varlıkları” denetlemesini öngörüyor. Eğer her iki tasarı farklı şekillerde çıkarsa, Temsilciler Meclisi ve Senato’nun bu farkları çözmesi gerekecek. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar