Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63670
4.36%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2482.19
5.59%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $26.54
11.51%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $569.7
3.56%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Ripple, SEC davasında 125 milyon dolar para cezası aldı! XRP fiyatı dakikalar içinde yükseldi

Clock
Paylaş
Ripple, SEC davasında 125 milyon dolar para cezası aldı! XRP fiyatı dakikalar içinde yükseldi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yıllardır süren davada Ripple 125 milyon dolar para cezası aldı. Mahkeme dosyasına göre Ripple’ın bu cezayı alma nedeni XRP satışları.

2020 yılında SEC, Ripple’ın XRP satışı yoluyla 1.3 milyar dolar topladığını iddia ederek şirkete dava açmıştı. SEC, bu satışların kayıt dışı menkul kıymet satışı olduğunu belirtti. Geçen yıl Yargıç Analisa Torres, bazı XRP satışlarının menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğine karar verdi. Ancak kurumsal yatırımcılara yapılan doğrudan satışların menkul kıymet olduğunu belirtti.

728×90 muhabbit - Ripple, SEC davasında 125 milyon dolar para cezası aldı! XRP fiyatı dakikalar içinde yükseldi300x250 muhabbit - Ripple, SEC davasında 125 milyon dolar para cezası aldı! XRP fiyatı dakikalar içinde yükseldi

Ripple’ın Para Cezası ve Mahkeme Kararı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, temmuz ayında yaptığı açıklamada yasal sorunların çok yakında çözüleceğini söylemişti. Yargıç Torres, SEC’nin çözümler ve nihai kararın verilmesi talebini kısmen kabul edip kısmen reddetti. Mahkeme, Ripple’ın menkul kıymetler yasalarını ihlal etmeyi durdurmasını emretti ve 125 milyon dolar tutarında sivil ceza verdi.

SEC’nin Talebi ve Ripple’ın Cezası

SEC, Ripple’a 2 milyar dolar ceza verilmesini talep etti ancak mahkeme bu talebi %94 oranında düşürdü. Ripple, cezanın 10 milyon dolara yakın olması gerektiğini söyledi. Mayıs ayında ise SEC, Ripple’ın önerdiği cezanın hafif bir tokat niteliğinde olacağını belirtti.

Ripple’ın Tepkisi ve Sonuçlar

Ekim ayında SEC, Ripple CEO’su Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’a karşı açtığı davayı düşürmek için harekete geçti. Bu dava onların yasa dışı menkul kıymet satışlarına karışıp karışmadıkları üzerineydi.

Ripple CEO’su Garlinghouse, bugün X platformunda yaptığı bir paylaşımda, “SEC 2 milyar dolar talep etti ve Mahkeme bu talebi yaklaşık %94 oranında azalttı. Mahkemenin kararına saygı duyuyoruz ve şirketimizi büyütmeye devam etmek için netlik sağladık. Bu, Ripple, endüstri ve hukukun üstünlüğü için bir zaferdir. SEC’nin XRP topluluğuna karşı olan engelleri ortadan kalktı.” ifadelerini kullandı.

XRP fiyatı haberin ardından yaklaşık %25 arttı ve 0.64 dolardan işlem gördü. CMC verilerine göre XRP şu an 0.61 dolardan işlem görüyor.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar