Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63152.01
0.50%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2566.29
1.52%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $27.67
-0.25%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $583.5
2.78%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

SEC, bir şirketi kripto para toplayan ponzi düzeni işletmekle suçladı

Clock
Paylaş
SEC, bir şirketi kripto para toplayan ponzi düzeni işletmekle suçladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), NovaTech Ltd.’nin kurucuları Cynthia ve Eddy Petion’ı, 650 milyon dolardan fazla kripto para toplayan bir piramit düzeni işletmekle suçladı.

SEC, Petion çiftinin yatırımcılara, paralarını kripto para ve döviz piyasalarında değerlendireceklerini söylediğini, ancak NovaTech’in bu fonların çoğunu mevcut yatırımcılara ödeme yapmak, promosyonculara komisyon ödemek ve kendi lüks harcamaları için kullandığını belirtti.

728×90 muhabbit - SEC, bir şirketi kripto para toplayan ponzi düzeni işletmekle suçladı300x250 muhabbit - SEC, bir şirketi kripto para toplayan ponzi düzeni işletmekle suçladı

Bu dolandırıcılık girişimi, dünya genelinde 200.000’den fazla yatırımcıyı, özellikle de Haitian-Amerikan topluluğunu etkiledi. SEC, NovaTech’in kurucuları ve şirketle bağlantılı diğer isimleri, yatırımcılara bu piramit düzenini tanıtmakla suçladı.

Yasal süreç başladı

SEC’in Fort Worth Bölge Ofisi’nin direktörü, “NovaTech dünya genelinde on binlerce kurbana telafisi zor kayıplar yaşattı. Bu büyüklükteki MLM düzenlerinin promotörlerin desteğiyle sürdüğünü ve SEC olarak, bu dolandırıcılıkları yaymakta rol oynayan herkesi sorumlu tutacağımızı gösteriyoruz” dedi.

New York Başsavcısı Letitia James, Haziran ayında Cynthia ve Eddy Petion’a karşı açtığı bir davada, çiftin binlerce yatırımcıyı dolandırdığını iddia etti.

NovaTech’in Mayıs 2023’te çöktüğünü ve çoğu yatırımcının yatırımlarını geri çekemediğini belirten SEC, bu dolandırıcılık girişimine karşı sert bir yasal süreç başlattı. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar