Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63722
5.39%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2481.74
6.32%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $26.54
12.98%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $569.4
4.15%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

ABD seçimlerinden sonra ülkede kripto düzenlemelerinde ilerleme bekleniyor!

Clock
Paylaş
ABD seçimlerinden sonra ülkede kripto düzenlemelerinde ilerleme bekleniyor!

ABD’deki yasa yapıcılar, kripto paralar ile ilgili yasa tasarılarının seçim sonrasında ivme kazanabileceğine inanıyor. Ancak bu tasarıların başarıya ulaşması için iki partinin de desteğine ihtiyaç duyulacağı vurgulanıyor.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, emekliliği öncesinde kripto para piyasası yapısı tasarısının yıl sonunda ivme kazanabileceğine inanıyor. FIT 21 olarak adlandırılan bu yasa tasarısı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) arasında dijital varlıklar üzerindeki yetkiyi netleştirmeyi amaçlıyor.

728×90 muhabbit - ABD seçimlerinden sonra ülkede kripto düzenlemelerinde ilerleme bekleniyor!300x250 muhabbit - ABD seçimlerinden sonra ülkede kripto düzenlemelerinde ilerleme bekleniyor!

McHenry, bugün Georgetown Üniversitesi Finansal Piyasalar Kalitesi Konferansı’nda yaptığı açıklamada, “Bu yılın sonunda bir fırsat var” dedi. Yıl sonu bütçe paketi ya da Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) ile birlikte yasa tasarısının kabul edilebileceğini belirtti.

McHenry ayrıca iki partiden de güçlü destek alındığını vurguladı. Tasarının eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi dahil olmak üzere 71 Demokratın desteğini aldığını belirtti.

Lummis ve diğer yasa tasarıları

Senatör Cynthia Lummis, ABD’nin kripto düzenlemeleri konusunda Avrupa, Japonya ve Singapur gibi ülkelerle aynı hızda ilerlemesi gerektiğini belirtti. Lummis, özellikle stablecoin’ler ve algoritmik stablecoin’lerin düzenlenmesi üzerine çalışıyor. Nisan ayında Senatör Kirsten Gillibrand ile birlikte stablecoinlere yönelik bir düzenleme önerisi sundu. Lummis, bu düzenlemenin seçim sonrası dönemde özellikle “lame-duck” oturumunda geçebileceğine dair iyimser olduğunu belirtti.

Ayrıca, Senato Tarım Komitesi Başkanı Debbie Stabenow tarafından önerilen kripto düzenleme tasarısı da yeniden gündeme alınmayı bekliyor. Ancak Komite’nin üst düzey Cumhuriyetçi üyesi John Boozman, bu tasarıya destek vermeyeceğini belirtti.

NFT düzenleme tasarısı

Bu hafta, Temsilci William Timmons, NFT’leri düzenlemeye yönelik bir yasa tasarısı sundu. Bu tasarı ABD Kongresi’nin NFT’ler hakkında doğrudan ele aldığı ilk düzenleme girişimi olarak dikkat çekiyor. Tasarı, NFT’leri tanımlamayı ve sanatsal, müzikal ya da edebi eserler gibi entelektüel mülkiyet haklarına sahip NFT’ler için koruma sağlamayı amaçlıyor. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar