Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63052.01
4.69%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2468.4
5.98%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $26.49
12.06%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $566.7
3.60%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Fed, faizi indirdi! Bitcoin fiyatı yükseldi!

Clock
Paylaş
Fed, faizi indirdi! Bitcoin fiyatı yükseldi!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını 50 baz puan indirerek 4.75% – 5.00% aralığına çekmesi, Bitcoin fiyatında anında bir artışa neden oldu. Kararın ardından piyasada kısa vadeli dalgalanmalar beklenirken, analistler uzun vadeli fırsatlara odaklanmayı öneriyor.

728×90 muhabbit - Fed, faizi indirdi! Bitcoin fiyatı yükseldi!300x250 muhabbit - Fed, faizi indirdi! Bitcoin fiyatı yükseldi!

Fed faiz indirimi ve Bitcoin’e etkisi

ABD Merkez Bankası, ekonomistlerin ve traderların beklentilerini karşılayarak federal fon oranını 50 baz puan indirerek 4.75% – 5.00% aralığına çekti. Bu kararın ardından, Bitcoin (BTC) fiyatı hızla yükseldi ve CÖC verilerine göre 5 dakika içinde yaklaşık 60 bin 302 dolardan işlem görmeye başladı.

Fed açıklamasında, ekonomik aktivitenin güçlü bir şekilde büyümeye devam ettiğini, iş kazanımlarının yavaşladığını ve işsizlik oranının hala düşük seviyelerde olduğunu söyledi. Ayrıca enflasyonun hala %2 hedefine doğru ilerlediğini ancak yine de yüksek kaldığını vurguladı.

Piyasa volatilitesi beklentisi

QCP Capital analistleri, Fed’in faiz indiriminin finansal piyasalar üzerinde orta ve uzun vadede önemli etkiler yaratacağını öngörüyor. Analistler kısa vadede piyasada önemli dalgalanmalar yaşanacağını, ancak yatırımcıların uzun vadeli fırsatlara odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Analistler Bitcoin fiyatının gelecekte daha yüksek seviyelere ulaşabileceğini ve uzun vadeli stratejilerin büyük potansiyel getiri sağlayabileceğini söyledi.

Fed’in kararı sonrası hisse senedi piyasası da yükselişte

Fed’in faiz indirim kararı hisse senedi piyasalarında da yükselişe yol açtı. Bugün ABD’de S&P 500 %0.6 artarken, Nasdaq Composite %0.78 yükseldi ve Dow Jones %0.5 oranında değer kazandı. Aynı zamanda piyasa volatilitesini ölçen CBOE Volatilite Endeksi (VIX) %4.4 artarak 18.39 puana yükseldi. Altın ise %0.6 artışla 2.586 dolar seviyesine ulaştı. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar