Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $65717.45
-0.25%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2674
-0.86%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $29.33
-3.52%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $599.9
-1.33%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Binance’in Eski CEO’su CZ, hapisten çıktı! Şimdi ne yapacak?

Clock
Paylaş
Binance’in Eski CEO’su CZ, hapisten çıktı! Şimdi ne yapacak?

Binance’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ) hapisten çıktı. Zhao, kripto borsası Binance’in başında olduğu dönemde yeterli düzeyde bir kara para aklama önleme (AML) programı yürütmediği için Nisan 2024’te dört aylık hapis cezası almıştı.

728×90 muhabbit - Binance'in Eski CEO'su CZ, hapisten çıktı! Şimdi ne yapacak?300x250 muhabbit - Binance'in Eski CEO'su CZ, hapisten çıktı! Şimdi ne yapacak?

Ayrıca CZ, 50 milyon dolar para cezasını ve Binance ise 4,3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Bu ceza, tarihteki en büyük kurumsal anlaşmalardan biri olarak kayıtlara geçti.

CZ’nin dava süreci

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), CZ’nin daha uzun bir süre hapis yatmasını talep etmiş ve 36 ay ceza istemişti. Ancak CZ’nin avukatları eski CEO’nun suçunu kabul ettiğini ve pişman olduğunu belirterek mahkemeden hafifletici sebepler talep ettiler. Sonuç olarak da CZ daha hafif bir ceza aldı.

CZ’nin görevden ayrılmasıyla birlikte Binance, yönetim ve operasyonlar açısından önemli değişikliklere gitti. Richard Teng, CZ’nin yerine CEO olarak göreve başladı ve borsanın uyumluluk stratejilerini güçlendirdi. Binance 2.0 adı verilen yeni dönemde, şirketin yönetim şekli tamamen değişti ve yönetim kurulu liderliğindeki bir yapıya dönüştü.

Binance ve SEC arasında devam eden hukuki mücadeleler

Binance, CZ’nin ayrılmasına rağmen hukuki mücadelelerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve CZ’yi; müşterilere yanlış bilgi vermek, ABD’li yatırımcıların erişimini sınırlayamamak ve kayıt dışı bir borsa işletmekle suçluyor.

CZ şimdi ne yapacak

Changpeng Zhao (CZ), artık Binance’in operasyonel yönetiminde yer almıyor ancak hala yüzde 90 hisse sahibi olarak şirket üzerinde büyük bir etkiye sahip. CZ’nin gelecekte hangi projelerde yer alacağı hala belirsiz. Hapse girmeden önce küresel anlamda dezavantajlı gruplara eğitim sağlamayı amaçlayan Giggle Academy adlı bir platform kurmayı taahhüt etmişti.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar