Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $61353.52
0.79%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2377.6
0.90%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $25.48
2.87%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $552.3
1.99%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

PayPal, PYUSD stablecoin ile ilk ticari işlemini yaptı!

Clock
Paylaş
PayPal, PYUSD stablecoin ile ilk ticari işlemini yaptı!

PayPal, PYUSD stablecoin kullanarak ilk ticari işlemini gerçekleştirdi. Dijital ödeme devi bu işlemde Ernst & Young’a (EY) bir fatura ödedi.

PayPal, PYUSD stablecoin’ini ticari ödemelerde kullanmanın kolaylığını göstermek amacıyla Ernst & Young’a (EY) ödeme yaptı. PayPal’ın Pazar Geliştirme Direktörü Steve Everett, Coinbase’de yayımlanan blog yazısında, “İşletmeden işletmeye (B2B) ödemelerde dijital paralar büyük değer sunmakta ve bu alan yenilik için olgunlaşmış durumda” dedi. Ernst & Young’a yapılan ödeme, şirketin Coinbase hesabına yattı.

728×90 muhabbit - PayPal, PYUSD stablecoin ile ilk ticari işlemini yaptı!300x250 muhabbit - PayPal, PYUSD stablecoin ile ilk ticari işlemini yaptı!

PYUSD stablecoin’in pazar değeri ve kullanımı

PayPal, PYUSD stablecoin’ini bir yıl önce piyasaya sürdü. Ağustos ayında PYUSD, 1 milyar dolarlık pazar değerini aşmıştı, ancak şu anki pazar değeri yaklaşık 716 milyon dolar seviyesinde. Tether (USDT) ve Circle (USDC) gibi büyük stablecoin’ler, PYUSD’nin oldukça ilerisinde, on milyarlarca dolarlık pazar değerine sahip.

Son zamanlarda PayPal, PYUSD’nin kullanımını artırmak için yeni ortaklıklar ve girişimler duyuruyor. Geçen hafta, ABD’deki iş müşterilerinin kripto para alıp satabilmesi ve transfer edebilmesi için yeni bir hizmet sunduğunu açıkladı.

Steve Everett, geleneksel fatura ödeme koşulları olan ‘net-30’ gibi süreçlerin nakit akışını kısıtlayabileceğini ve işletme operasyonlarını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, “Stablecoin gibi dijital paralarla ödemeler 7/24 yapılabilir, fonlar anında transfer edilir ve işlemler neredeyse gerçek zamanlı olarak gerçekleşir” dedi. (Bloomberg)

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar