Muhabbit

BITCOIN

Bitcoin, fonlama oranlarındaki artışla Boğa trendine mi giriyor?

Clock
Paylaş
Bitcoin, fonlama oranlarındaki artışla Boğa trendine mi giriyor?

Bitcoin’in açık pozisyon (OI) ağırlıklı süresiz vadeli işlem fonlama oranı, son aylarda görülen en yüksek seviyesine ulaşarak kısa ve orta vadeli boğa piyasası işaretleri gösteriyor. Analistler, bu durumun kısa vadeli pozitif bir eğilim olduğunu belirtiyor.

Boğa işaretleri güçleniyor

YouHodler Pazar Direktörü Ruslan Lienkha, pozitif fonlama oranlarının genellikle boğa piyasası koşullarını yansıttığını, ancak bu sinyallerin uzun vadeli tahminler için dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Lienkha’ya göre, fonlama oranlarındaki yerel zirveler kısa vadede olumlu eğilimler işaret edebilir, ancak kripto piyasasının oynak yapısı nedeniyle bu göstergelere uzun vadede fazla güvenilmemelidir.

Kripto piyasalarının geleneksel piyasalardan farklı davrandığını belirten Lienkha, “Kripto, reel ekonomiyle doğrudan bağlantılı olmadığı için piyasa duyarlılığı çok daha hızlı değişebilir,” dedi.

Son 24 saat içinde 93 milyon dolarlık Bitcoin pozisyonları likide oldu. Bu pozisyonların 83 milyon doları short (kısa) pozisyonlardan oluşuyor, bu da piyasanın yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Geniş çaplı kripto piyasası genelinde ise aynı dönemde 240 milyon dolar değerinde likidasyon gerçekleşti.

Bitcoin, birkaç saat içinde %6 oranında yükselerek 65 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bu gelişme analistlerin dikkatini çekerken, Bitget Baş Analisti Ryan Lee, bu seviyenin aşılmasının kritik olduğunu belirtti. Lee, “Bitcoin’in 65.000 dolar seviyesini kırması, özellikle son dönemde birikim süreçlerinin artması ve ABD başkanlık seçimleri etrafında yenilenen iyimserlik göz önüne alındığında oldukça önemli” dedi.

Enflasyon verileri piyasa hissiyatını destekliyor

Bitcoin’in bu rallisi, ABD Üretici Fiyat Endeksi (PPI) verilerindeki olumlu gelişmelerle de örtüşüyor. Cuma günü açıklanan PPI verisi, tahminlerin altında kalarak %0 olarak gerçekleşti. Bu da piyasadaki enflasyon endişelerini hafifletti ve riskli varlıklara olan talebi artırdı. Lee, enflasyon verilerinin Bitcoin için yukarı yönlü momentum sağlayabileceğini belirtti.

Lee, yıl sonuna kadar Bitcoin’in 50 bin ila 80 bin dolar arasında işlem görmesini beklerken, olumlu ekonomik göstergelerin devam etmesi durumunda daha fazla yükseliş ivmesinin olabileceğini ifade etti. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar