Muhabbit

BLOCKCHAIN

Trump’ın Olası Zaferi Bitcoin’i 80.000 Doların Üzerine Taşıyabilir mi?

Clock
Paylaş
Trump’ın Olası Zaferi Bitcoin’i 80.000 Doların Üzerine Taşıyabilir mi?

Son zamanlardaki Bitcoin’in yükselişi, Donald Trump’ın yeniden seçilme olasılığının artmasıyla yakından ilişkili görünüyor. Bernstein analistleri MicroStrategy hisselerinin bu trendin öncü göstergesi haline geldiğini belirtiyor. Şu anda Bitcoin, Ekim ayında yaklaşık %14 artışla 65.000 doların üzerinde işlem görüyor.

Seçim Sonuçlarının Bitcoin Üzerindeki Potansiyel Etkileri

Bernstein analistleri, bu korelasyonu Trump’ın seçim şanslarının artmasıyla birlikte Bitcoin’e yönelik piyasa duyarlılığının güçlenmesine bağlıyor. Eğer Trump kazanırsa ise Bitcoin’in 80.000 ila 90.000 dolara yükselebileceğini öngörüyorlar. Kamala Harris’in kazanması durumunda ise Bitcoin’in 40.000 dolara geri dönme ihtimali üzerinde duruluyor.

Anket ortalamaları, Harris’in %49 ile Trump’ın %46 önde olduğunu gösterse de tahmin piyasaları Trump lehine daha güçlü bir duygu sergiliyor. Polymarket verilerine göre Trump’ın kazanma olasılığı %55.9. Ayrıca önemli eyaletlerde de önde gidiyor. Analistler her iki adayın dijital varlıklara destek vermesine rağmen piyasa tepkisinin Trump’ın olasılıkları karşısında daha olumlu olduğunu vurguluyor.

Bu yatırımcı odağındaki değişim, yapay zeka çeşitlendiricilerinden Bitcoin madenciliği şirketlerine yönelimi de artırdı.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar