Muhabbit

BLOCKCHAIN

JPMorgan’dan 2025’e kadar kripto piyasası beklentileri!

Clock
Paylaş
JPMorgan’dan 2025’e kadar kripto piyasası beklentileri!

JPMorgan analistleri, kripto piyasası için 2025’e kadar olumlu bir görünüm sergileyerek, potansiyel faktörlerin büyümeyi tetikleyebileceğini öne sürüyorlar. Bu iyimserlik, Donald Trump’ın olası ABD başkanlık zaferi gibi birkaç ana unsura dayanıyor.

Trump’ın olası zaferi ve diğer faktörler


JPMorgan analistleri potansiyel bir Trump zaferinin Bitcoin’e (BTC) yönelik düzenleyici destek sağlayacağını söylüyor. Özellikle jeopolitik gerilimler ile enflasyon karşıtı yatırım stratejisini güçlendireceğini belirtiyorlar. Analistlere göre bu durum yatırımcıların Bitcoin ve altın gibi alternatif varlıklara yönelmesine neden olacaktır. Ancak bu eğilim Ether’i kapsamıyor.

Trump’ın zaferi dışında JPMorgan’ın kripto para piyasasına yönelik pozitif bakışının diğer nedenleri arasında Morgan Stanley gibi geleneksel finans kuruluşlarının spot Bitcoin ETF’lerini müşterilere önermesi de yer alıyor. Ayrıca Mt. Gox ve Genesis iflaslarıyla ilgili tasfiyelerin büyük kısmının tamamlanması ve Alman hükümetinin Bitcoin satışlarının büyük ölçüde tamamlanması, piyasa için olumlu faktörler olarak öne çıkıyor.

Stablecoin pazarındaki gelişmeler

Analistler, stablecoin piyasasının toparlanarak Terra/Luna çöküşü öncesindeki seviyelere yaklaştığını ve piyasa değerinin yaklaşık 180 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Ancak ABD stablecoin yasalarının hala beklemede olduğu ve 2025’te kabul edilmesinin muhtemel olduğu vurgulanıyor. Düzenleyici yasalarla birlikte stablecoin’lerin daha yaygın hale geleceği ve ABD uyumlu stablecoin’lerin bu süreçte avantaj sağlayacağı öngörülüyor. Tether (USDT) gibi uyumsuz stablecoin’lerin ise zorluklarla karşılaşabileceği belirtiliyor.

Bitcoin’in şu anki fiyatının yaklaşık 67 bin dolar seviyesinde olduğunu söyleyen analistler, bu rakamın JPMorgan’ın tahmini üretim maliyeti olan 47 bin doların üzerinde olduğunu vurguluyor. Ayrıca Bitcoin’in altınla karşılaştırmalı fiyatı da şu anda 63 bin dolar seviyesinde seyrediyor ve bu mevcut Bitcoin fiyatının biraz üzerinde. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar