Muhabbit

BITCOIN

SEC, NYSE ve Cboe’ya Spot Bitcoin ETF’leri İçin Opsiyon Onayı Verdi

Clock
Paylaş
SEC, NYSE ve Cboe’ya Spot Bitcoin ETF’leri İçin Opsiyon Onayı Verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), NYSE American LLC ve Cboe’e, spot Bitcoin ETF’ler üzerinde opsiyon işlemlerinin listelenmesine ve ticaretine izin verdi.

Bu onayla birlikte; Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, ARK21Shares Bitcoin ETF, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, Franklin Bitcoin ETF, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Fund, Grayscale Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Mini Trust, Bitwise Bitcoin ETF, iShares Bitcoin Trust ETF ve Valkyrie Bitcoin Fund gibi çeşitli spot Bitcoin ETF’leri üzerinde artık opsiyon ticareti olacak.

SEC, NYSE ve Cboe’da listelenen bu opsiyon ürünlerinin ticaretini süreci hızlandırarak onayladı. Daha önce Nasdaq ISE’de iShares Bitcoin Trust’ın opsiyon işlemleri için de benzer bir onay vermişti. SEC, bu süreçte piyasanın serbest, açık ve dolandırıcılıktan uzak olmasını sağlamak amacıyla hareket ettiğini belirtti. Ayrıca yatırımcıları korumak ve piyasa mekanizmasını iyileştirmek için alınan önlemleri de vurguladı.

ETF’ler ve Piyasa Etkisi

SEC, birçok spot Bitcoin ETF’ini bu yılın başlarında onayladı. Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, bu gelişmeyi “sürpriz olmayan ama olumlu bir adım” olarak yorumladı. Balchunas, SEC’nin daha önce Nasdaq için de benzer bir onay verdiğini hatırlatarak, süreçte başka olumlu gelişmelerin de olabileceğine dikkat çekti. Ancak ETF’lerin listelenme tarihine dair net bir zaman çizelgesi olmadığını da belirtti. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar