Muhabbit

BLOCKCHAIN

Tether CEO’su düzenleyici uyum ve MİCA hakkında konuştu

Clock
Paylaş
Tether CEO’su düzenleyici uyum ve MİCA hakkında konuştu

Tether CEO’su Paolo Ardoino, Washington DC’de düzenlenen Fintech Haftası’nda yaptığı açıklamada, şirketin iletişim ve şeffaflık konularında büyük adımlar attığını belirtti. Ardoino, Tether’in her zaman uyumluluğa önem verdiğini ve bu misyonu daha da güçlendirmek istediklerini vurguladı.

Tether ve USDT Hakkındaki İncelemeler

Tether, yıllar boyunca ABD doları ile 1:1 sabitlenmiş olan USDT stablecoin’ine yönelik çeşitli incelemelerle karşılaştı. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Tether’in USDT’nin tam olarak ABD doları tarafından desteklendiği yönündeki iddialarının yanıltıcı olduğunu öne sürmüştü. Ardoino, bu iddialara rağmen Tether’in küresel düzenleyici kurumlarla çalışarak yasa dışı faaliyetleri önlemeye çalıştığını söyledi.

Tether’in elindeki ABD hazine bonolarının Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya ve İspanya’dan daha fazla olduğunu belirten Ardoino, Tether’in bu varlıkları küresel yatırımcılara sunarak ABD dolarına olan talebi artırdığını ifade etti.

Düzenleyici Uyum ve MiCA Eleştirisi

Ardoino, Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemeleriyle ilgili bazı endişelerini dile getirirken, genel olarak düzenlemelerin teknolojiyi desteklemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ABD’nin de mantıklı düzenlemeler yaparak son kullanıcıları koruması gerektiğini vurguladı. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar