Muhabbit

BITCOIN

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini test etmesi bekleniyor

Clock
Paylaş
Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini test etmesi bekleniyor

Standard Chartered analisti Geoff Kendrick, Bitcoin’in ABD başkanlık seçim gününde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73 bin doların üzerine çıkabileceğini öngörüyor.

Bu tahminini Bitcoin türevleri ve işlem hacmi göstergelerine dayandıran Kendrick, seçim sonrası fiyat hareketlerinin türev piyasalarındaki açık pozisyonların yoğunluğuna göre şekilleneceğini belirtiyor.

Kendrick, Donald Trump’ın başkanlık seçimlerini kazanması halinde Bitcoin fiyatında yaklaşık %4’lük bir artış beklediğini ve bu artışın ilerleyen günlerde toplamda %10’a ulaşabileceğini belirtiyor. Bununla birlikte türev piyasalarındaki 80 bin dolar kullanım fiyatına sahip opsiyonların 27 Aralık’ta sona erecek olması, bu seviyelere hızlı bir hareket potansiyelini gösteriyor.

Cumhuriyetçilerin kongre’de çoğunluğu elde etmesi

Kendrick, Cumhuriyetçilerin Kongre’yi tamamen kazanması durumunda yıl sonu hedefinin 125.000 dolara çıkabileceğini öne sürüyor. Aksi takdirde, Kamala Harris’in başkanlığı kazanması durumunda Bitcoin fiyatında başlangıçta bir düşüş olabileceğini ancak yıl sonunda 75 bin dolar civarında kapanış yapmasının beklendiğini ifade ediyor.

Piyasadaki Olumlu Göstergeler

Analist, son haftalarda artan Bitcoin fiyatlarının Trump destekçileri tarafından tercih edilen işlemlerle paralellik gösterdiğini ve bu durumun olası bir fiyat artışı için pozitif bir gösterge olduğunu söylüyor. RealClearPolitics verilerine göre, Trump’ın seçimleri kazanma olasılığı %59 olarak belirtilirken, Polymarket gibi platformlar Cumhuriyetçi çoğunluk olasılığını %75 olarak öne sürüyor.

Kendrick, çarşamba günü 65.200 dolara kadar yaşanan düşüşü, ABD başkanlık seçimlerinden önceki son yerel dip olarak değerlendiriyor.

Analistlerin değerlendirmelerine göre, ABD başkanlık seçimlerinin sonucuna bağlı olarak Bitcoin fiyatlarında önemli hareketlilikler beklenmekte. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar