Muhabbit

BITCOIN

BRICS zirvesinin Bitcoin planı devam ediyor mu?

Clock
Paylaş
BRICS zirvesinin Bitcoin planı devam ediyor mu?

BRICS ittifakı, 2024 yılı için yeni üyelikleri durdurma kararı aldı, ancak bu durum ittifakın Bitcoin ve kripto planlarını nasıl etkiliyor?

BRICS İttifakı ve Üyelik Yapısı

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika‘dan oluşan BRICS ittifakı, Rusya’da düzenlenen BRICS Zirvesi sırasında 2024 yılı için yeni üyelikleri kapatma kararı aldı. Ancak bu yıl ittifakın üye sayısında ciddi bir artış oldu ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran, Mısır ve Etiyopya ittifaka tam üye olarak girdi. Ayrıca Nijerya, Türkiye, Malezya ve Tayland gibi bazı ülkeler de BRICS’in ortak ülkeleri olarak yer alıyor.

Dolar hegemonyasını azaltma planı

BRICS’in temel gündemi, ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla Batı finans sistemine ve ABD Doları’nın hakimiyetine alternatif çözümler geliştirmek üzerine kurulu. Özellikle Rusya ve İran gibi ABD ve Avrupa tarafından yaptırım uygulanan ülkeler için bu hedef oldukça önemli. Bu amaç doğrultusunda, Hindistan gibi bazı ülkeler dolar yerine ulusal para birimleriyle ticaret yapmaya başladı.

Bitcoin ve Kripto Paralar

BRICS ittifakının doların rolünü azaltma planları çerçevesinde, Bitcoin ve kripto paraların nasıl bir rol oynayabileceği konusunda çeşitli tartışmalar gündeme geldi. Daha önce Rusya’nın Batı yaptırımlarını Bitcoin ile aşabileceği konuşuluyordu. Ancak BRICS tarafından Bitcoin’in resmi bir şekilde gündeme alındığına dair herhangi bir doğrulama yok.

Yine de ittifak sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla blockchain tabanlı bir ödeme sistemini araştırıyor. İlerleyen dönemlerde stablecoinlerin bu süreçte nasıl bir rol oynayabileceği konusu dikkatle takip ediliyor. Coingape

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar