Muhabbit

ABD’den Vergisiz Bitcoin Yatırımı Gelebilir!

Trump Yönetimi’ndeki kıdemli bir yetkilinin açıklamalarına göre, yeni teşvik paketi ile birlikte vergisiz Bitcoin yatırımı kabul edilebilir.

trump

İddialara göre, ABD’den vergisiz Bitcoin (BTC) yatırımı kabul etme girişimi gelebilir. Trump Yönetimi’ndeki kıdemli bir yetkilinin açıklamalarına göre, yeni teşvik paketi ile birlikte vergisiz Bitcoin yatırımı kabul edilebilir.

Getirilmesi düşünülen teşvik paketi ile borsada, hisse senetlerine hareket getirilmesi amaçlanıyor. İddiaya göre bu noktada ülke içerisine yatırım gelmesi adına bu pakete Bitcoin’de dahil edilebilir. Ekonomi Konseyi Direktörü Larry Kudlow’a göre paket ile birlikte genel bir tasarruf hesabı oluşturulmasına izin verilecek. Bu hesap ile birlikte emeklilik, sağlık hizmetleri ve eğitim için oluşturulan tasarruf fonları bir arada bulunabilicek.

Paket sayesinde vergi mükellefleri hesabı vergisiz bir şekilde finanse edip kullanabilecek. En önemli nokta ise “sermaye kazancı” olarak adlandırılan hiçbir gelir üzerinde vergilendirme olmayacak. Yıllık 200,000 dolar geliri olan bir kişi bu fona 16,000 dolar yatırım yapabilecek. Ve bu yatırımdan gelen hiçbir kazanca vergilendirme uygulanmayacak.

Hesaplarda bulunan paralar ile vergilendirme olmadan yatırım yapılabilmesi, Bitcoin yatırımı yapılabilir mi sorularını ortaya çıkarmış durumda. Yeni oluşturulan bu yatırım yapısı, kripto para birimlerine yatırım yapmak isteyen kişilere tamamen vergisiz bir ortam sağlayacaktır.

Bu noktada Bitcoin’de 2017 yada 2019 yılındaki gibi artışlar meydana gelirse ortaya çıkan karlılık, vergi sisteminden korunmuş olacak. Öneri, bir çok yatırımcı tarafından yine “fantezi” olarak karşılanacak olsa da yine de düşünülmeye değer bir seçenek.

Vergi indirimleri yada bu gibi pozitif ekonomi politikaları genellikle seçim zamanlarında ortaya çıkar. Hükümet, vergi inidirimini önerirken muhalefet partisi ise öneriyi düşürmeye çalışacaktır. Trump Yönetimi de aynı yönteme başvuracakmış gibi görünüyor. Bu noktada elinde olan bütün kozları oynamaya gayret edecektir. Kripto paralar da bu aşamada önemli bir seçenek. Dedikoduları çıkmaya başladığına göre kripto para yatırımlarının Trump Yönetimi tarafından masada konuşulması, çok da uzak bir olasılık olarak görünmüyor. Böyle bir atılım gerçekleşirse kripto para yatırımcıları yatırımlarını ABD’ye taşır mı? Yada tasarruf hesaplarında yatırım yapacak kişiler bu yatırımlarını Bitcoin ile değerlendirmek ister mi, ileride göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version